Om lust, tänder och jämlik vård i Östersund

Nu har vi haft en härlig kväll i Östersund där både allvar och skratt blandades när vi berörde ämnen som jämlik vård, tandhälsa och inte minst vår viktiga lust! Som alltid på våra evenemang fick vi även chans att röra på oss.

Onsdagen den 9 april var det dags för seminarium och politisk paneldebatt på Clarion Hotel Grand. Lokala politiker inledde debatten med att ta upp ämnet Jämlik hälsa och vård i Jämtland-Härjedalen. Moderator var Marianne Wanger. Detta är ett ämne som engagerar och det fanns utan tvivel en enighet kring att vården i Jämtland inte är jämlik.

Därefter berättade Svante Twetman, professor i cariologi och petodonti på Köpenhamns universitet om nyttiga och skadliga bakterier i kroppen – på ett lättsamt och lättförståeligt sätt.

Helena Cewers, sexolog och barnmorska talade på sitt humoristiska sätt om svårigheter i kärlekslivet för både kvinnor och män under rubriken ”Har vi lust att ha lust?”. Hon har även skrivit en bok i ämnet och visade träffsäkra bilder från den

Wellnessprofilen Annette Lefterow avslutade kvällen med sin egen-utvecklade dansform Kathap. Vi fick alla prova på lätta rörelser som gör att kroppen mår bättre.

 

Astrid Åsgårdh
Kontaktkvinna för 1,6 miljonerklubben i Östersund