Var cancern än suttit hamnar den i huvudet till slut

Vad händer med själen när man sett döden i vitögat?

Cancer är en av vår tids största folksjukdomar och enligt statistiken kommer var tredje person att drabbas någon gång i livet. Tack vare forskningens framsteg och förbättrad vård överlever allt fler. Men vad händer med själen hos en person som sett döden i vitögat? För de allra flesta är det väldigt svårt att återgå till det liv som de en gång levde efter den traumatiska upplevelse som en cancerbehandling faktiskt innebär.

Den ideella organisationen CancerRehabFonden har tillsammans med reklambyrån DET gjort en film för att uppmärksamma just detta.

Personerna i filmteamet på reklambyrån DET och fotograf och regissör Peter Hoelstad är alla personer som på ett eller annat sätt påverkats av cancer. Därför har de helt pro bono tagit fram en film som berör och sätter fingret på det trauma som uppstår i samband med cancer.

CancerRehabFondens mål är att hjälpa så många cancerdrabbade som möjligt med rehabilitering, något som inte skulle vara möjligt utan gåvor från privatpersoner och företag. Men som det ser ut idag saknas det pengar, samtidigt som efterfrågan på rehabilitering ökar för varje dag som går. CancerRehabFonden får inga bidrag från stat, kommun eller landsting och är Sveriges enda ideella organisation som enbart arbetar med rehabilitering för cancerdrabbade.

Läs mer om CancerRehabFonden