Möt Wivi-Ann i Linköping!

2005 följde Wivi-Ann Heurlin Krantz                                                                 
med på en resa till Spanien i vår regi. Redan på flyget började hon och Alexandra prata och där och då såddes fröet till Wivi-Anns framtid som kontaktkvinna i Östergötland.

– Jag och Alexandra fann varandra direkt där på planet och för mig som har jobbat med människor på olika sätt i hela mitt liv, kändes det helt naturligt att tacka ja till uppdraget som kontaktkvinna.

Samhällsintresset och då inte minst orättvisorna inom vården och den bristande jämställdheten mellan kvinnor och män är frågor som engagerar Wivi-Ann och som fick henne att först gå med i klubben som medlem – redan 1999. Dessutom har hon lång erfarenhet av att vara kvinna i en mansdominerad värld – kriminalvården.

Intresset för människor är något som har följt med Wivi-Ann genom hela livet och en av orsakerna till yrkesvalet som beteendevetare. Hon har jobbat med många frågor inom kriminalvården och var anstaltschef i Västervik i ett antal år.

– Jag vet att människor kan förändras – även om vägen ibland är lång som den kan vara när man lever under svåra omständigheter som missbruk och kriminalitet.

Seminarierna och evenemangen i Östergötland är ofta välbesökta och Wivi-Ann berättar om glädjen i att få positiv respons av besökarna.

– Vi tar upp ämnen som intresserar många.  I efterhand har jag flera gånger fått höra att besökarna får svar på sina frågor och även känner att de ”lättsammare” delarna i programmet ger dem inspiration. 

Wivi-Ann säger ödmjukt att hennes trygga och harmoniska uppväxte har varit en drivkraft till att på olika sätt vilja hjälpa människor:

– Den har gett mig en god grund att stå på och hjälpt mig både i yrkeslivet och naturligtvis i livet i övrigt.