Vinlandet Frankrike lockar östgötar

Torsdagen den 6 november samlades vi på Restaurang Lagerbladet i Linköping för en kväll i vinets tecken. Det visade sig att detta var ett ämne som även intresserade ett antal män!

Vår huvudperson, Britt Karlsson från BKwine berättade lite om vinlandet Frankrike utifrån sin fjärde bok. Britt verkar och lever i Paris tillsammans med sin man Per som också skrivit och fotograferat till boken ”Vinlandet Frankrike – trend och tradition”.

Genom bokem vill hon presentera vinlandet Frankrikes traditioner men också nytänkande utifrån den nya världens viner och distrikt. Utifrån ett ökat intresset och kunskapen om vin ute i världen är Frankrike av stort intresse idag eftersom många konsumenter söker sig tillbaka till ursprunget. Det är fantastiskt att lyssna på Britt med all hennes kunskap om vin, produktion och smak!

Efter föreläsningen gick vi över till vinprovning under Peter Lannesands sakkunniga ledning. Peter driver vinkällaren Cavarosa Wine i Linköping. Kvällen avslutades med en god måltid och det blev många tack för en trevlig kväll!

 

Om boken: Vinlandet Frankrike, trend och tradition

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
Ambassadör