Härlig kväll om vacciner, ADHD och klimakteriet

Vilken toppenkväll vi hade i Göteborg i måndags! Fullsatt seminarium fyllt av glädje, nyfikenhet och massa positiv energi. Quality Panorama Hotel bjöd på bra lokaler med glass-och popcornsmaskin i pausen.

 

 

Anna Grahn, specialistläkare inom infektion inledde kvällen med frågan: Behöver vi verkligen vaccinera oss mot influensan. Är det inte bättre att genomlida lite sjukdomar, härda ut och bli starkare.+ Svaret är lätt enligt Anna: Självklart ska vi vaccinera oss – varför inte förebygga det som förebyggas kan.

 

 

Nästa ämne var ADHD. Per Anders Hultén, överläkare/specialist i psykiatri och allmänmedicin inledde sitt föredrag med att låta publiken delta i litet gymnastik!

 

 

Per Anders pratade om olika svårigheter som personer med ADHD stöter på. Diagnosen innebär att man har svårt att koncentrera sig, kontrollera sina impulser och styra sin aktivitetsnivå vilket påverkar mångas självkänsla. Problemen kan medföra att det blir svårare att klara av arbetslivet och vardagen. Per Anders menar dock att vi alltför ofta bara fokuserar på det negativa. Men personer som har ADHD är ofta charmiga, socialt kompetenta och kärleksfulla. De är även mycket kreativa och intuitiva. Med rätt hjälp kan man få ett bra och positivt liv.

Vårt sista ämne för kvällen handlade om en app om klimakteriet. Journalisterna Katharina Johansson, Lisa Thanner och Malin Clausson har skrivit boken ”Det går över” som är en intervjubaserad digital bok om klimakteriet, ett ständigt aktuellt ämne som berör hälften av mänskligheten. Författarna berättade pm arbetet med boken och varför vi behöver den.

 

 

Tack för oss från Göteborg!

Åsa & Pernilla

Kerstin, Monica, Lena, Inger, Inger och Marianne