Woman in Red Gävle

Måndag 16 mars var det dags för Woman in Red i Gävle.

170 kvinnor samlades på Winn konferens för att mingla, inta en lättare förtäring och framförallt lyssna till inspirerande föredrag.  Det var hög stämning med mycket prat och skratt.

Hjärtspecialist Mona Lycksell från Sundsvall höll ett mycket informativt föredrag om hjärtat, symptom och behandling.

Det var många som gärna vill lyssna till Mona igen!

Compassion vad är det? Psykologen och forskaren vid Karolinska Institutet Christina Andersson lotsade oss igenom begrepp och forskningsresultat. Kort kan man säga att compassion är ett förhållningssätt som lär oss att ta hand om oss själva.

Bertil Andersson från Swedbank gav oss en inblick i ekonomisk planering. Lyssnar man på Bertil verkar det enkelt att tänka efter före! Swedbank var också kvällens sponsor.

Solweig Ternström lät oss på ett mycket livfullt och engagerat sätt få en kort inblick i hennes roll som riksdagskvinna, och även vissa glimtar från Dramatenperioden. Mycket skratt men även en del allvar bjöd hon på.

Paula Ternström , ambassadör för 1,6, var kvällens konferencier. Kvällen avslutades med att alla med kraft sjöng ”vår” sång.

Kontaktkvinnorna; Britt-Marie Andersson, Birgitta Persson, Margaretha Johansson-Lewinter och Maud Engelbrektsson i Gävle tackade för att alla kommit och berättade att de fortsätter och kommer tillbaks med aktiviteter till hösten.