”Det ska vara WOW att leva!”

Den 14 april i Helsingborg så mötte vi först Helena Blomljus, en av våra fantastiska föreläsare med hennes berättelse om arbetet med äldreboendet i Kungsbacka och tanken ”det ska vara WOW att leva”.

Hon har med stor framgång som konstnär satt guldkant på Åsa Äldreboende med att det ska ”Det ska vara mjukt, varmt och vackert ”.

Hennes egen resa inspirerade oss alla i publiken, där hon förmedlade djupt läkande harmoni- inte minst om miljön i vården.

Björn Roslund, specialist i barn- och ungdomspsykiatri- engagerade oss alla! Han förklarade allt om ADHD, hos unga och vuxna, på ett mycket begripligt sätt, och snart var vi inbegripna i samtal om ”besvärliga” elever och ”besvärliga vuxna” i skolan. Vår konferencier för kvällen, Lou Rossling hade i detta ämne också en stor erfarenhet som lärare. Vi hade så många frågor till Björn, så att vi måste be honom komma tillbaka vid ett annat tillfälle!

Annars hade vi missat Bertil Christensson, överläkare vid infektionskliniken i Lund, när han sakligt och humoristiskt förklarade varför vi måste vaccinera oss! Många gånger tänker vi att det är bättre att genomlida lite sjukdomar, än att utsätta oss för ej beprövade vaccinationer, ett mycket omtalat ämne idag!

Ellinor Törnqvist, visade ett nytt hjälpmedel som underlättar för alla som lider av astma och hjälpte de som vill ladda ner appen direkt.

Adhd föreläsare Björn Roslund och Eva Möller

          

Föreläsaren Helena Blomljus