Vårtid i Göteborg

Den 20 april fick vi en insikt som redan många har – att vårtider inte
allti
d bara är positivt, det finns även många som lider pga allergier och astma.

 

Linda Ekerljung med.dr, civ.ing och forskare vid Göteborgs universitet redde ut begreppen kring varför astma och allergi fortfarande är ett växande problem i Sverige.

Att maten också kan påverka våra allergier fick vi veta av dietisten Maria Isaksson.
Det är viktigt att äta rätt för att få en fräschare insida. Många bra tips på hur vi skall optimera vår hälsa genom bra mat.

Prostatacancer – är det en kvinnofråga var en av kvällens frågor.
Och svaret på den frågan är JA. För många män är prostatacancer tabubelagt.
Något som de inte vill tala om, än mindre behandla den. Kvinnors roll är viktig i sammanhanget då tidig upptäckt och behandling är livsviktig. Överläkare Tom Wiklund från cancersjukhuset Docrates i Helsingfors satte oss in i problematiken tillsammans med Solweig Ternström.

Psykisk ohälsa är något som tyvärr ökar i Sverige och det berör oss alla.
Susanne Rolfner Suvanto, fil mag, sjuksköterska och författare gav oss några verktyg för att närma oss svåra frågeställningar. Själens ABC kallar hon det.

Helena Blomljus som är en härlig färgsprakande och originell konstnär började med att säga: ”Jag brinner för att göra vackert”. Hon vet hur man förmedlar djupt läkande harmoni. Ett av hennes senaste projekt är Åsa äldreboende. Ett hälsofrämjande boende med vacker och varmt välkomnande inredning. Det skall vara ”wow att leva”.

Kvällen avslutades med inspiration och kärlek.