Hälsodagen i Stockholm

Stora Skuggan blev nya platsen i år för Hälsodagen pga. att Stockholms stad stängde av delar av Djurgården för ett cykellopp. I en amfiteater inbäddad i grönska vid Stora Skuggans värdshus hade Hälsodagen sitt center med en minimässa med utställare inom hälsa och sjukvård.

På scen höll glada och härliga Annika Jankell i programmet tillsammans med Alexandra Charles. Förmiddagen började med yoga för hela familjen med Annette Lefterow och alla var med för att böja och sträcka på sig. Det var rekord i Sveriges största familjeyogapass med 352 deltagare på plats! och 126 deltog via livesändning på Periscope (twitters videofunktion).

När alla var varma av yogan så avlöste Rosa Skrot med en mild Bootcamp så att alla kunde delta. En intervju följde med Katarina Hultling om hennes kamp mot cancern och den rehabilitering som behövs efteråt. Madelein Månsson alias DJ Gloria körde ett klassiskt gympapass och därefter trion Vocalettes som både sjöng och fick alla att dansa. Zinat Pirzadeh fick alla att skratta med sin stand up, och som främjar hälsan också som ordspråket säger ”ett gott skratt förlänger livet”.

Människorna som kommit för att delta på denna motion och hälsas dag strosade runt i området och besökte alla utställare som visade produkter som bra träningsskor, fotprodukter, köksredskap och glasögon. Det fanns möjlighet att ta tbe- fästingvaccin och undersöka sin hälsa på olika sätt. Till alla fikasugna fanns det ett Marias café och det mest populära hos barnen var nog hoppborgen.

Över 100 personer gick promenaden på 5 km där överskottet av anmälningsavgiften i år gick till UNHCR (FN´s flyktingorgan) i och med den rådande flyktingkrisen.

När alla var tillbaka från promenaden avslutades dagen med ett danspass med Tobias Karlsson från Let´s Dance och det blev också utlottning av fina priser till de som gått promenaden, i första pris var det två fina cyklar från Cycleurope.

 

Fr. v. Alejandra, Zinat och Kirsti

 


Hoppborg för alla barn

 


Sveriges största familjeyoga

 


Över 100 personer gick promenaden, med syfte att samla in pengar till FN´s
flyktingorgan UNHCR.

 


Vocalettes sjöng för oss alla!

 


Tobias Karlsson dansade disco!