Hälsodagen på Kullaleden

Efter fantastiska sensommardagar i Skåne lyckades vi pricka in den skånska Hälsodagen- som den dag då regnet kom! Detta avskräckte inte våra medlemmar utan många tappra damer, hundar och några  män gick med oss på en del av Kullaleden längst Farhultsbadens strand och klitter.

Vi hade vår hemvist på Café Solviks veranda och Åsa serverade många stärkande koppar kaffe med tilltugg denna regniga söndag.

För att sporra oss hade vi till vår hjälp Britt-Marie från Kullaledens vänner, som bistod med kartor på olika sträckor av leden och Josefine ”Smulan” från Gofitness som hjälpte oss igång med uppvärmning!

Det viktigaste vi kommer ihåg var hennes budord: Den bästa träningen… är den som verkligen blir av ”!

Styrkta av 15 minuter med vår optimistkonsult  gav vi oss ut och gick ca 1 mil.

Under en vecka i september nästa år kommer hela Skåneleden förvandlas till en gemensam mötesplats för tusentals vandrare från hela Europa. Eurorando, räknas som det största internationella vandringsevenemanget i Europa och vi ser redan framemot nästa Hälsodag 2016, då vi kan bli en del av detta arrangemang.

Fruktstund och dragning i lotteriet, rosiga kinder och många glada skratt som avslutning- gjorde en regnig söndag till en härlig söndag med fin gemenskap. Dessutom fick alla tröstpriser från Hälsokraft Höganäs, en välfylld påse med oss hem, så alla var glada och vi kunde skänka behållningen från lotteriet till UNHCR (FN´s flyktingorgan) .

 


Vi står redo för Hälsodagen med fika o frukt och vår optimistkonsult
Josefin ”Smulan” från Gofitness!

 


Vi börjar med fika innan vi ger oss iväg

 


Här studeras kartan med input från Britt-Marie,Kullaledens vänner och Susanne hjälper en av våra medlemmar..

 


Glad matte och våt vovve som promenerat 
länge i regn, men belöningen blev bästa vinsten!