Om oss i media

Överläkaren Anders Hansen är Årets författare

Vardags Puls 2017-02-14 Anders Hansens bok "Hjärnstark – hur motion och träning stärker din hjärna" har fått ett enormt genomslag – och har lärt oss att träning kan vara effektivt mot både stress och nedstämdhet. Nu har den stresstålige överläkaren utsetts till Årets författare 2017 av 1,6- och 2,6-miljonerklubben.
http://www.vardagspuls.se/kropp--halsa/grattis-anders-hansen-arets-forfattare...

Leila Söderholm är "Årets inspiratör"

Vardags Puls 2017-02-14 Vi säger grattis till träningsexperten Leila Söderholm som är ”Årets inspiratör”, ett pris som delas ut av 2,6 miljonerklubben och som instiftats för att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan.
http://www.vardagspuls.se/motion--traning/jag-inspireras-av-manniskor-som-gjo...

Kerstin Weigl prisas på nytt

Aftonbladet 2016-11-29 Hon har granskat dödligt våld mot kvinnor sedan 2009. Aftonbladets reporter har fått journalistpris av 1,6 & 2,6 miljonerklubben för Kvinnor & Hälsa.
http://inifran.aftonbladet.se/2016/11/hon-har-granskat-dodligt-vald-mot-kvinn...

De golfade för kvinnans goda hälsa

Nerikes Allehanda 2016-07-11 92 kvinnor hade på söndagen fyllt Kårstas golfbanor för välgörenhetens skull. Tävlingen Hjärtgolfen spelades för forskningen.
http://na.se/nyheter/orebro/1.4122295-de-golfade-for-kvinnans-goda-halsa

Opinion Almedalen

SVT 2016-07-06 Belinda Olsson intervjuar partiledare Ebba Busch Thor på Kristdemokraternas dag. Programledare Axel Gordh Humlesjö från politikerveckan i Almedalen på Gotland diskuterar äldrevården med bl.a Alexandra Charles, Amelia Adamo och Åsa Regnér.
http://www.svtplay.se/video/9400920/opinion-almedalen/opinion-fran-almedalen-...

Alexandra Charles - För kvinnan i tiden

Doktorn 2015-12-15 I snart två decennier har Alexandra Charles, tidigare nattklubbsdrottning, grundare av 1,6 och 2,6 miljonerklubben drivit frågor som rör kvinnors hälsa och jämlik vård.
http://www.doktorn.com/artikel/alexandra-charles-f%C3%B6r-kvinnan-i-tiden

Alexandra Charles: ”Tänk på dina ensamma vänner i jul”

SVT Opinion 2015-12-08 Julen är en högtid då man ska umgås med släkt och vänner, nära och kära. Men många saknar familj att fira tillsammans med, något som man bör ägna en tanke så här i juletid menar Alexandra Charles
http://www.news55.se/artiklar/alexandra-charles-tank-pa-dina-ensamma-vanner-i...

En inspirerande afton

Norrbottens Kuriren 2015-11-19 Luleå. 1,6 miljonerklubben i Luleå arrangerade den 11 november en mycket trevlig, givande och inspirerande kväll med god mat och trevlig samvaro. Överläkare Inger Westborg redogjorde hur ögonen förändras under livets gång och professor Carl-Jan Granqvist talade om mat och måltidernas betydelse. Alexandra Charles berättade om hur och varför hon startade 1,6 miljonerklubben och om sin bok.
http://www.kuriren.nu/familj/en-inspirerande-afton-8576925.aspx

Tove Lifvendahl tilldelas journalistpris

SvD 2015-11-17 SvD:s politiska chefredaktör Tove Lifvendahl tilldelas 1,6 miljonerklubbens journalistiska pris 2015 för sin opinionsjournalistik.
http://www.svd.se/tove-lifvendahl-tilldelas-journalistpris

Bättre hälsa för indiska kvinnor i gemensamt svenskt projekt

Doktorn 2015-07-16 Den utbredda fattigdom som råder i Indien har stor påverkan på människors hälsa och begränsar tillgången till den mest basala sjukvård. Allra värst drabbas kvinnor och flickor. Med det gemensamma projektet ”Women’s Health Movement India” vill Hand in Hand och 1,6 miljonerklubben förbättra rådande hälsosituation för kvinnor i Indien.
http://www.doktorn.com/artikel/b%C3%A4ttre-h%C3%A4lsa-f%C3%B6r-indiska-kvinno...

Forskarstipendium till Karlstadsläkare

SVT Nyheter - Regionalt 2015-02-11 Kampanjen Woman in Red uppmärksammar forskning om kvinnors hjärt- och kärlhälsa och i år är en av forskarstipendiaterna kärlkirurgen Birgitta Sigvant från Karlstad.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/varmlandsnytt/forskarstipendium-till-karl...

Författarträff med Alexandra i Filipstad

Filipstadstidningen 2014-04-01 Författaren Alexandra Charles har besökt biblioteket i Filipstad. Hon berättade om sin nya bok och ett spännande liv med både glamour och hårt jobb.
http://www.nwt.se/filipstad/article1522375.ece

Alexandra gästar efter tio med Malou - om den nya boken och kalendern 2014

TV 4 2013-10-08 När hon var liten fick hon öknamnet "Fläskotletten", sedan blev hon nattklubbsdrottning och i dag är hon förkämpe för kvinnors rättigheter och hälsa. Nu berättar Alexandra Charles om sitt liv i boken Livet är en dröm.
http://www.tv4.se/efter-tio/klipp/alexandra-charles-k%C3%A4mpar-f%C3%B6r-kvin...

1,3 miljonerklubben Finland - på promenad för kvinnohjärtat

Hufvudstadsbladet 2013-02-12 Dags att dra på joggingskorna i kvinnohjärtats namn. För varje kilometer du går doneras tio cent till forskning i kvinnors hjärtsjukdomar. Den nya kampanjen heter Gå för hjärtat och som primus motor i Finland fungerar Siv Hellén.
http://hbl.fi/nyheter/2013-02-11/pa-promenad-kvinnohjartat

Alexandra föreläser på Marknadsföreningen i Helsingborg

YouTube 2013-02-08 I sin föreläsning på Marknadsföreningens "Frukostklubben" berättar Alexandra om hur man bygger ett av Sveriges största nätverk, bryter mot normer och att allt är möjligt med stark vilja, mod och stor envishet!
http://www.youtube.com/watch?v=4K047XtZ0SU&feature=youtu.be

Dansa min docka, medan du är unger... Om vårt seminarium om morgondagens äldreomsorg

Svenska Dagbladet 2012-08-08 Vårt Almedalsseminarium om morgondagens äldreomsorg blev populärt och diskuteras av Maria Ludvigsson på Svenska Dagbladets ledarsida.
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/dansa-min-docka-medan-du-ar-unger_740488...

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

En fin dag i kulturen- och hälsans tecken!: Det är något med den här fantastiska vårsolen som gör dagarna extra härliga! Ljuset, människor ler mot varandra, håller upp dörren lite extra och det finns ett positivt skimmer som jag tycker är vä... Läs mer »

Annonser

Arken Hotel & Art Garden Spa | Hôtel Eggers | Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Anna Lena Bergelin
www.lunginflammation.seAnnette LefterowDermoshopBoehringer IngelheimBioservoBig TravelMedilensAstellasNordic ChoiceDocrates CancersjukhusOrkla HealthTorrhetskänsla i underlivet?Vi stödjer ÄldrekontaktStar for life i SydafrikaDoktorn.com