1,6 Kulturpromenader – Thielska Galleriet

Stockholms kanske vackraste museum

15 mars, kl. 14.00 – 16.15

Thielska Galleriet är ett fascinerande konstmuseum med enastående läge på Djurgården i Stockholm. Huset skapades för bankiren och konstmecenaten Ernest Thiels och hans hustru Signe Thiels fantastiska konstsamling. Det ritades av arkitekten Ferdinand Boberg och stod klart 1907. Galleriet var Thiels hem fram till 1924 och är i stort sett bevarat i sitt ursprungliga skick. Konstsamlingen består främst av verk från förra sekelskiftet av nordiska konstnärer som Carl Larsson, Edvard Munch, Eugène Jansson och Bruno Liljefors.

Privat visning kl 14.00 och därefter kaffe, the och en sandwich/ kaka hos Cafe Monika Ahlberg.

För den som vill finns också möjlighet att efteråt, på egen hand, se utställningen med mångsidige Carl Johan De Geer, bildkonstnär, formgivare, filmare, fotograf, scenograf och författare. Han började som textilformgivare, med tyger som var revolt mot tidens brunmurrigt diskreta ideal och uppväxtens estetiska värderingar. 

Självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer, så om evenemanget inte går att genomföra på grund av nya restriktioner gör vi en återbetalning.