Woman in Red – Karlskrona

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus

Den 8 mars i Rydows salonger i Karlskrona, bjuder Woman in Red på information, inspiration och mycket glädje. Överläkare Mac Schlyter från Blekingesjukhuset i Karlskrona berättar mer om fönstertittarsjuka och åderförkalkning i benen och hur det har koppling till hjärtat. Glädje sprids genom musikunderhållning med Lili Öst, Håkan Grahn med kören Coeur Madame samt modevisning av Vivaldi.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.  

 

     

  Christel Rosenquist               Lili Öst                   Paula Gullbing       

    

         Mac Schlyter         Monica Svensson         Camilla Mikler 

  Kören Coeur Madame

Anmäl dig här!

 

PROGRAM 

18.00 Inregistrering och mingel

18.30 Kvällen invigs av Monica Svensson & Camilla Mikler, 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

  • Mac Schlyter, överläkare kärlkirurgi Blekingesjukhuset ”Fönstertittarsjuka – en kostsam historia för individ och samhälle?” Den kanske enskilt viktigaste bakomliggande orsaken till varaktig ansträngningsrelaterad smärta i benen. Kan man själv påverka? Vad kan vi inom sjukvården göra anno 2019?
  • Modevisning: Christel Rosenquist från Boutique Vivaldi, visar vårens mode
  • Håkan Grahn med kören, Coeur Madame
  • Lili Öst, sångerska och författare: ”Vinsten av att våga tänka annorlunda”
    Har du fastnat i negativa hjulspår? Känns det som om du sitter fast? Vill du något mer, men vet inte vad det är? Allt börjar med ditt fokus! Vinsten av att tänka annorlunda är en föreläsning som helt klart kan vända upp och ned på ditt liv, få dig att fatta det som händer eller inte händer på ett nytt, kanske helt omtumlande sätt. 
  • Musikunderhållning av en ensemble från Estetiskaprogrammet, eleverna heter: Moa Andersson, Jonathan Holmesson, Gunnar Granevik, Miranda Mikler, Alexander Liljeberg 

Ca 22.30/23.00 Tack för ikväll!

Konferencier: Glädjespridaren Paula Gullbing

Buffén består av: Kycklingfilé med ljummen potatissallad, basilika crème, blandsallad & bröd. Stilla vatten finns på borden. Baren är öppen för försäljning av annan dryck.