Woman in Red – Skara

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus 

Den 14 mars bjuder Woman in Red på information, inspiration och mycket glädje på Skara Skolscen.   Mars månad är 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ”hjärtmånad”. Då pågår vår kampanj Woman in Red runtom i landet. Överläkare Jana Bjarby från Skaraborgs Sjukhus informerar om hjärtsvikt som ofta är en underdiagnostiserad och underbehandlad folksjukdom. Dietist Patricia Badh berättar om kostens betydelse för hjärta och kärl. Informationen varvas med underhållning av elever från Skara Skolscen.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänhet inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar och samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Anmäl dig här

 

   

  Patricia Badh, Leg Dietist     Överläkare Jana Bjarby   

 

Program 

18.00 Mingel och mat/wrap

  • Information från 1.6miljonerklubben
  • Överläkare Jana Bjarby ”Hjärtsvikt – underdiagnostiserad och underbehandlad folksjukdom
  • Kulturpaus Skara Skolscen
  • Dietist Patricia Badh: ”Mat för hjärta och kärl”. Förändringar som har betydelse för livskvalitet och hälsa
  • Elever från Skara Skolscen

Lotteridragning

20.30 Tack för ikväll

Arrangemanget genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. 

Sista anmälningsdag:  8 mars 2019