Woman in Red – Umeå

Välkommen till en kväll med fokus på kvinnohjärtat!

Den 14 mars bjuder 1,6 och 2,6 miljonerklubben in till kampanjen Woman in Red på Elite Hotell i Umeå. Under kvällen får vi information, inspiration och mycket glädje där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Kardiologen Nina Johnston informerar oss om hur hjärtsjukvården för kvinnor ser ut idag i Sverige. Sångerskan och musikern Linda Rapp underhåller oss.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar vilket är en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Kunskapen om kvinnohjärtat är inte tillräcklig både inom forskning och bland allmänheten. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt – och kärlsjukdomar och samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa.

       

      Nina Johnston                Linda Rapp

 

Anmäl dig här!

PROGRAM

17.15-21.00

17.15 Dörrarna öppnas för mingel

18.00 Välkommen och presentation av programmet – Magdalena Sävenstedt, 1,6 & 2,6 miljonerklubben, Umeå

  • Nina Johnston – kardiolog/överläkare föreläser om Hjärtsjukvård för kvinnor – hur ser det ut i Sverige?
  • Linda Rapp bjuder på underhållning
  • Katrin Cras Segerbrandt – fysioterapeut, arbetar vid Hjärtcentrum i Umeå,  pratar och inspirerar om fysisk aktivitet och hjärthälsa samt håller i kvällens pausgympa
  • Modevisning Bigaro och MQ
  • Fika och möjlighet att köpa ett glas bubbel
  • Försäljning av böcker och pins

Goodiebag till alla!