INSTÄLLT Woman in Red – Västerås

EVENEMANGET ÄR  INSTÄLLT

Pga Coronaviruset ställer vi in evenemanget!

 

————————————————————————————————

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

I oktober ser vi fram mot en fantastisk kväll med information, inspiration och glädje och har bjudit in tre föreläsare och underhållare som på olika sätt sätter fokus på hjärtat och livsstil.

Mitra Sadeghi, ST-läkare inom kärlkirurgi informerar om symtom, orsak och behandling av kärlkramp i benen, som kan bero på åderförkalkning.  Sofia Antonsson, leg. dietist, författare, informerar om betydelsen av att ha balans i magen för att få balans i livet. Balans i magen – balans i livet. Operasångerskan Charlotta Huldt underhåller och kommer även att tala om ”Kvinna ta din plats!”

Under mars månad uppmärksammar Woman in Red ny forskning och vård på kvinnohjärtat på runtom i landet. En kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

                

          Mitra Sadeghi       Charlotta Huldt          Sofia Antonsson

 

Program

17.30 – 18:00 Mingel 

Välkommen – 1,6 miljonerklubbens kontaktkvinnor Britt, Elsi- Marie och Gunn

Mitra Sadegi , ST-läkare inom kärlkirurgi vid Kärl-Thoraxkliniken. – Fönstertittarsjuka, kärlkramp i benen. Vi informeras om symtom, orsak och behandling. Fönstertittarsjuka beror på uttalad åderförkalkning och är förträngningar i pulsådrorna och i benen. Det finns en stark koppling till hjärtat.

Charlotta Huldt , operasångerska, som operasångerska måste man arbeta med att bygga upp sitt instrument, dvs sin kropp, både fysiskt och mentalt, för att kunna fylla upp stora rum med sin röst. I vårt samhälle har traditionellt sett den stereotypa bilden av kvinnor varit att kvinnor skall ta mindre plats än män, både fysiskt, men även i det offentliga rummet. Detta påverkar naturligtvis oss som människor, ofta utan att vi är medvetna om det. Charlotta föreläser om hur man fysiskt kan bygga upp och ut sitt eget ” mentala rum” och underhåller med lättsam operasång för att demonstrera den enorma kraft och potential vi alla har att – Ta din plats!

19.30-20.10 Paus och något att äta 

Leg. dietist Sofia Antonsson, IBS expert och författare informerar om  Balans i magen och i livet. Hon har tagit kostbehandlingen FODMAP till Sverige och föreläser om vikten av att hålla sig väl med tarmbakterierna genom hela livet. Sofia Antonsson informerar om hälsotrender – gluten, fibrer och probiotika och ger konkreta verktyg för att förbättra hälsan med enkla förändringar och självklart – hur du får en mage i balans!”

ca 21. 00 Tack för ikväll