Mental Health Evening Oscarsteatern

Ullakarin Nyberg med gäster - en talkshow med Lisa Nilsson, Ångestpodden, Zeina Mourtada och Sofia Ledarp

Lisa Nilsson
Ångestpodden
Bilden visar Sofia Ledarp
Sofia Ledarp
Zeina Mourtada

Välkommen till Mental Health Evening!

Den psykiska ohälsan ökar i hela samhället och varje vecka tar tre ungdomar sitt liv. Vad kan vi göra för att minska den siffran och skapa mer öppenhet och hoppfullhet?

10 oktober, på den internationella Mental Health Day, ordnar 1,6 och 2,6 miljonerklubben tillsammans med Fonden för psykisk hälsa, en kväll för att uppmärksamma och sprida kunskap kring denna viktiga samhällsfråga.

Ullakarin Nyberg är kvällens värd och kommer att leda samtalen med all sin klokhet och kunskap. Ullakarin är överläkare vid Norra Stockholms Psykiatri och suicidforskare vid Karolinska Institutet. Dessutom programledare för ”Livet med Ullakarin Nyberg” i Sveriges radio. 

Kvällens gäster

Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg, Ångestpodden

Ångestpodden tar upp alla de tankar och funderingar som många någon gång har tänkt men inte pratat om högt.  Podden bryter tabun och vill skapa  mer öppenhet kring psykisk ohälsa.

Zeina Mourtada

Zeina driver en av Sveriges största matbloggar “Zeinas Kitchen”. Hennes storebror Chafic tog sitt liv i 20-årsåldern och genom att nu berätta om det, vill Zeina bidra till att minska stigmat kring självmord, inte minst bland muslimer.

Sofia Ledarp

Sofia Ledarp, välkänd skådespelare från bla ”Fröken Frimans krig”, om hur hon ser på den ökande psykiska ohälsan, främst bland kvinnor.

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson, en av Sverige mest kända artister, ger en personlig intervju kring hur hon ser på psykisk ohälsa och dess olika ansikten Lisa uppträder med gitarristen Mattias Torell.

Alexandra Charles och Martin Schalling, ordförande för 1,6 & 2,6miljonerklubben, respektive ordförande för Fonden för psykisk hälsa, ramar in kvällen.

Ullakarin Nyberg
Alexandra Charles
Martin Schalling

Plats Oscarsteatern i Stockholm, Kungsgatan 63

Dag 10 oktober

Tid 18.30 – 21.00

Pris 295 kronor