Salong i Malmö 3 december

Björn Ranelid
Lars Hector

Björn Ranelid gästar kommande Malmö-salong!

Succén med våra kultur-salonger i Malmö fortsätter - som vanligt med Lars Hector som spirituell värd. Det blir champagneprovning och gäst är ingen mindre än författaren Björn Ranelid. Boka din plats för den 3 december redan nu!

Vi samlas kl. 17.30, den 3 december, och blir bjudna på en välkomstdrink. Sirius-palatset öppnar upp sin klassiska våning för oss kl. 18.00 och därefter startar kvällens program med en delikat delikatesstallrik, kaffe och kaka. Adressen är Rundelsgatan 17 – precis bredvid Caroli City – mitt i Malmö.

Den här gången handlar det om dryckernas dryck, champagne! Under kunnig ledning av den välkände experten Simon Axéll Thoor provar vi fyra sorters äkta champagne. Vi doftar, smakar och njuter de olika stilarna som finns – cuvée, blanc de blancs, blanc de noir samt rosé. Som extra överraskning kommer dessutom Alexandra Charles och Lars Hector att bjuda på en crémant.

Alkoholfria alternativ finns naturligtvis!

Därefter kommer Årets skåning 2023 – Björn Ranelid – en av landets mest folkkära men också omdebatterade författare. Björn väcker känslor – överallt och hela tiden. När han skriver och när han talar. Nu ska vi i salongen hälsa på i Ranelids egna värld.

”Världens vackraste kärlekshistoria” heter Ranelids senaste bok.

– Jag har skrivit en bok om den okränkbara kärleken i människornas värld, men skuggorna hotar i paradiset”, säger Björn Ranelid om sin nya bok, som han gärna signerar åt dig.

Dessutom kommer han att prata om ordens betydelse. Som gammal lärare ser han med förskräckelse på svenska skolans utveckling.

– Det viktigare än någonsin att barnet lär sig att använda ordet. De nya som kommer till landet behöver ordet. Det hjälper inte hur du är klädd eller ser ut. Utan ordet klarar du dig inte. …

Lars Hector har länge varit en betydande aktör i Malmös nöjesliv. Idag han aktiv inom den skånska politiken – där han bl.a. är invald i Region Skånes Kulturnämnd. Hector är också författare och anlitad som föredragshållare – ”Mera fest åt Folket”, är hans paroll!

Dag: Söndag den 3 december

Tid: 17.30 – så länge vi orkar…

Plats: Sirius-palatset, Adressen är Rundelsgatan 17 – precis bredvid Caroli City – mitt i Malmö.

Medlemspris 650 kr (övriga 695 kr) Ovan program som även inkl. välkomstdrink, delikatesstallrik, kaffe och kaka.

Allt överskott denna kvällen går till Kvinnor & Hälsa, föreningens 90-konto!

Anmälan är bindande.