Teaterkväll i Linköping

Exklusivt erbjudande till medlemmar i 1,6 och 2,6 miljonerklubben

Teaterkväll i Linköping: Drottningens juvelsmycke på Östgötateatern 7 december.

Pjäsen är i tre akter kl 19.00-22.00.

Vi träffas kl 18.30. Vi hoppas kunna få ett kort samtal med vår egen ambassadör i klubben som ingår i ensemblen och heter Clarissa Krabbe

Specialpris 295:- per biljett inkl program. Begränsat antal biljetter

Anmälan till Wivi-Ann Heurlin-Krantz på tel:  070 – 433 5687 eller Wivi-Ann@1.6miljonerklubben.com senast 24 november. Betalning sker med Swish.

Clarissa Krabbe
Clarissa Krabbe

Om föreställningen

På kungliga slottet förbereds den ödesdigra maskeradbalen som slutar i mordet på Gustav III. Hovet kastas mot kaos och drottningens juvelsmycke – en dyrbar tiara med otaliga ädelstenar – försvinner. I dramat som följer möter vi den mytomspunna Tintomara, en androgyn varelse bortom gott och ont, med förmågan att förföra alla som hamnar i hens väg. 

Drottningens juvelsmycke utspelar sig till stor del i Östergötland, men har trots den lokala förankringen inte satts upp på Östgötateatern sedan 1970-talet. 

Den säregna författaren Carl Jonas Love Almqvists storslagna allkonstverk utkom 1834 och räknas idag som en av Sveriges första historiska romaner. Almqvist själv har kallats allt från romantiker och realist till tidig feminist, och romanen sågs av både kyrka och stat som ett samhällsomstörtande verk med revolutionär potential. 

Östgötateaterns tolkning blir en explosiv kostymfest för samtliga sinnen – en gränsöverskridande berättelse fylld av passion, makt, romantik, grymhet och död. För idé och koncept står produktionsgruppen Ramaj, som låg bakom publiksuccén Rocky Horror Show, och teaterchef Nils Poletti regisserar.

Välkommen till höstens evenemang i Norrköping och Linköping önskar Wivi-Ann Heurlin-Krantz, Ambassadör och styrelseledamot i 1,6 & 2,6miljonerklubben

Logotypa 1.6