Woman in Red – Luleå 21 oktober

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Den 21 oktober bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red på Hotell Savoy i Luleå. Kvällen bjuder på information, inspiration och mycket glädje där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Universitetslektorn och forskaren Ulrica Strömbäck informerar om kvinnor som kan drabbas av en andra hjärtinfarkt. Susanne Alamaa, berättar om resor fån Luleå och hur vi reser säkert under pandemin. 

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

      Ulrica Strömbäck          

 

PROGRAM

18.00 Registrering, Marianne Blomqvist hälsar välkommen.

Vi äter en god buffé, vatten, te och kaffe. Finns möjlighet att köpa vin i baren.

18.50- 19.35 Den andra hjärtinfarkten – universitetslektor, forskaren Ulrica Strömbäck, avd. för omvårdnad och medicinsk teknik, inst för hälsovetenskap, Luleå tekniska universitet. När kvinnor drabbas av en andra hjärtinfarkt har de fler riskfaktorer och ett kortare tidsintervall mellan hjärtinfarkterna jämfört med män. Varför är det så?

19.35 – 20.00 Paus

Packat och Klart – Susanne Alamaa, Ticket Resebyrå Luleå, berättar om att resa före och efter pandemin.

20.15 vi drar vinnarna i kvällens lotteri därefter  modevisning av Modebutiken Sambo som visar höstens mode

Avslutning ca 21.00