Författarkryssning på Östersjön

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Välkommen ombord 18-19 oktober 2014

Nu är det åter dags för årets författarkryssning tillsammans med 1,6 & 2,6 miljonerklubben och gäster. Vi återupprepar succén från i fjol med fantastiska talare och en härlig gemenskap! Gör ett avbrott i vardagen och häng med oss på en dygnslång kryssning på Östersjön med massor av inspiration!

Lyssna till föredrag av Thomas Bodström, Carl Jan Granqvist, Jan Scherman, Karin Wahlberg, Majgull Axelsson, Ylva Yngvesson, Catharina Ingelman-Sundberg och Lotta Gröning!

Värdinna ombord är Alexandra Charles och för underhållningen står Tina Leijonberg.

Frossa i litteratur, umgås, ät gott, shoppa (inte minst signerade böcker som förstås finns att köpa ombord!) och passa på att ha egentid med kvalitet på underbara Cinderella!

 

Föreläsare och artister

 

 

 

Priser och fakta

Fartyget Cinderella

Viking Cinderella är Östersjöns största nöjespalats och helt perfekt när du vill åka iväg på kryssning ett dygn i skärgården. Ombord väntar sköna spabehandlingar, taxfreefynd och en förvandlad nöjesdel med ny vinbar, nattklubb med maffigt dansgolv och nya restauranger. I Viking Cinderellas spaavdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak ("isdopp"), pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Kerstin Florian-produkter. I entréavgiften ingår alla faciliteter men önskas behandling tillkommer den kostnaden.

Priser

I nedanstående priser ingår:

  • Samtliga föredrag enligt program
  • Hyttplats och båtresa i vald hyttkategori
  • Ett glas mousserande vin med tilltugg
  • En 3-rätters a la carte middag inkl 2 glas vin och kaffe/te
  • En frukostbuffé
  • Kaffe/te och frukt i pausen dag 2

Alla priser avser per person

Antal personer som delar hytt

4

3

2

1

Kategori B

1680

1780

1880

2080

Kategori A

1780

1880

1980

2180

BD2 Inside Comfort

-

-

1980

2180

AD2 Seaside Comfort

-

-

2300

2730

LXB Seaside Premium Promenade

-

-

2530

3180

Hyttkategorier

Kat B Belägen på däck 5, 6, 7, 9, 10 utan fönster ca 8 kvm, 2 under- och 2 överbäddar, radio och telefon.

Kat A Belägen på däck 5, 6, 7, 9, 10 med fönster ca 9 kvm, 2 under- och 2 överbäddar, radio, telefon och hårtork.

Kat BD2 Inside Comfort Belägen på däck 9 utan fönster ca 9 kvm, dubbelsäng (140 cm), WiFi, radio, telefon och hårtork.

Kat AD2 Seaside Comfort Belägen på däck 9 med fönster ca 9 kvm, dubbelsäng (140 cm), WiFi, radio, telefon och hårtork.

Kat LXB Seaside Premium Promenad Belägen på däck 11 med fönster mot promenaddäck ca 13 kvm, fast dubbelsäng, TV, radio, telefon, kylskåp och hårtork.

Dessutom finns ett antal allergi- och handikappsanpassade hytter, hör med oss vid inbokningen.

 

Cinderellas seglingstider

Sö 19/10 Avgång från Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 18.00

Må 20/10 Ankomst till Stockholm, Stadsgårdskajen kl. 15.30

Anslutningsbussar

Vi kan erbjuda anslutningsresor med Viking Lines anslutningsbussar från många orter. Klicka här för mer info

 

Bokförsäljning

Ombord har du möjlighet att handla av föreläsarnas böcker och få dem signerade.

 

Biljetter

I tidigare information bad vi er kontakta OmniaResor för bokning av författarkryssningen i oktober. Tyvärr har de gått i konkurs och nu kommer Viking Line istället ansvara för bokningarna.

Boka via team8@vikingline.com eller telefonnummer: 08-452 40 20.
Öppettider; måndag-fredag kl.09.00-17.00. Uppge bokningskod; INSPIRA.

 

 

Mer om våra föreläsare och artister

 

Foto:

Åsa Sommarström

Tina Leijonberg

- står för underhållningen under söndagskvällen

 

Tina började dansa balett som fyraåring och kom att utbilda sig på Balettakademins Musikalutbildning i Göteborg och därefter en musikutbildning i Los Angeles 1988 och fortbildning på Teaterhögskolan. Hon har bland annat arbetat som programledare, skåde-spelare och sångare på bland annat Stockholms Stadsteater och TV. Tina har en mångsidig inriktning, har turnerat runt världen med Dr Alban, sjungit jazz, blues, rock och med stor-band, medverkat i krogshower och i ett flertal musikaler, såsom Grease, Fame, Evita, Annie och Ted Gärdestad- musikalen Sol, vind och vatten på Chinateatern. Hösten 2010 valdes Leijonberg av gruppen Queens medlemmar att spela den kvinnliga huvudrollen i uppsätt-ningen av Queen-musikalen We will rock you på Cirkus. Nu har vi fått äran att njuta av Tinas mångsidiga talang på vår författarkryssning! Vi ser framemot Tinas härliga stämma och fantastiska utstrålning som sätter igång kvällens dansparty!

 

 

Foto:

Anna-Lena Ahlström

Thomas Bodström

Det man minns

 

Thomas Bodström jobbar som advokat och var mellan 2002 och 2006 justitieminister. Han driver en av Sveriges största brottmålsbyråer, Borgström & Bodström. Thomas debuterade som författare med minnesboken 700 dagar i Rosenbad (2003), där han skildrade regerings-arbetet. Thomas senaste bok, Det man minns, är en berättelse om hans uppväxt och hans familj, men här finns en person som träder fram extra tydligt, och det är mamman Vanja. Hon som alltid stått Thomas nära, men som i slutet av sitt liv drabbas av Alzheimers och bit för bit försvinner bort. Vanja var den som alltid försvarade och stod upp för sin son. Hon hejade på Thomas när han ville satsa på fotbollen, gladdes åt hans advokatkarriär och framgångar som författare, och tyckte att det var självklart att han skulle tacka ja till att bli justitieminister. Hennes sjukdom drabbar både henne själv och hela familjen hårt. Och gör det kanske ännu angelägnare att få berätta hur det en gång faktiskt var. "Ingen är bättre än du, Thomas", sa Vanja ofta. En sanning med modifikation, men av avgörande betydelse för hennes son. Därför hör berättelsen om Vanja tätt samman med den om Thomas eget liv.

 

 

Foto:Casia Bromberg

Majgull Axelsson

- Jag heter inte Miriam

 

Majgull Axelsson föddes 1947. Hon utbildade sig till journalist vid Poppius journalistskola och fokuserade under början av sitt författarskap på att skiva om barnprostitution och fattigdom i Sverige. Numera är hon en av Sveriges främsta skönlitterära författare. Jag heter inte Miriam är Majgull Axelssons senaste bok, en gripande berättelse om identitet, utanförskap och mörka hemligheter. Författaren tar oss med på en omvälvande resa genom krigets Europa och efterkrigstidens Sverige. Vi får följa en romsk kvinna som antar namnet Miriam och identiteten av en judinna för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück där romer stod allra längst ner i rangordningen bland fångarna. Hon behåller sin falska identitet när hon kommer som flykting till Sverige.

 

 

Foto:Kennet Ruona

Karin Wahlberg

– Än finns det hopp

 

Våren 2001 debuterade Karin som författare på Wahlström & Widstrand med kriminal-romanen Sista jouren. Hon skulle fylla 51 år i slutet av året. En mogen debutant! Då förstod hon givetvis inte att hon hade fått ett nytt yrke – hon är ju både utbildad lärare och läkare. Ännu mindre begrep hon vad det skulle föra med sig. Fantasins förmåga att tänja på gränser är kraftfull. Hon mådde helt enkelt bra av att hitta på. Kunde snarare inte låta bli. Karin har skrivit en oavbrutet spännande och initierad skildring av en dramatisk vardag i en svensk småstad på 50-talet. Vi möter bland annat läkarfrun Nancy Brandh, som helst vill tillbringa tiden framför spegeln eller på Drotts kappmagasin på jakt efter en ny klänning; tvåbarns-mor Sonja Bengtsson som söker vård för en otäck knöl i bröstet, Ulla och Gittan, som går sista året i flickskolan och gärna spenderar sina eftermiddagar på fiket Atlantic och många fler. Än finns det hopp är första delen i en romanserie om människorna kring ett lasarett – en värld fylld av spänning och allvar, skildrat med ett stort mått av tidsfärg och nostalgi.

Foto: Ateljé Eggeborn

Ylva Yngveson

– Pengarna är dina!

 

Ylva Yngveson, privatekonomisk analytiker, Pro Norna AB, har ofta synts i medierna som privatekonom för Swedbank och Sparbankerna. Idag jobbar Ylva som egen företagare och har lång erfarenhet och stor kunskap inom alla områden som berör privatpersoners ekonomi. Pengar är kul! För dem kan vi köpa en massa prylar och upplevelser. Ekonomi däremot verkar trist och svårt och handlar om det där nödvändiga som bara stressar och ger oss dåligt samvete. Så är vi nog många som känner. Vad pengar står för i livet beror ofta på om vi upplever att vi styr över dem eller tvärtom. Det är så mycket vi måste hålla reda på och fatta beslut om. Och vad betyder egentligen allt vi hör om ekonomi? Snart spricker skuldsättningsbubblan! Pensionen är en ren bluff! Vad ska vi tro? Kan vi över huvud taget påverka något? Om du bättre förstår att sålla i allt som sägs ökar dina möjligheter att styra din ekonomi på ett bättre sätt. I Pengarna är dina! får du råd om hur du ska tänka inför olika privatekonomiska beslut och hjälpa att tolka alla budskap du möter. Inte minst när det gäller hur man ska resonera om

ekonomi ur ett livscykelperspektiv.

Foto: Tony Sandin

Carl Jan Granqvist

– Carl Jans klassiker

 

Carl Jan Granqvist är en svensk krögare, vinkännare, TV - profil och adjungerad professor i matkonst. Carl Jans klassiker skildrar hela måltiden och upplevelsen av densamma. Mat och dryck är självklart viktiga delar i upplevelsen. Mötet mellan människor, etiketten, designen, färgerna, retoriken är alla viktiga komponenter som tillsammans skapar det vi kallar ”måltidsupplevelsen”. I Carl Jans klassiker är skildringen av helheten målet – på samma sätt som att målet för den som bjuder på en middag är att skapa en av gästerna uppskattad helhet. Förhoppningsvis blir läsandet av boken även en bildningsresa där man tar del av Carl Jan Granqvists stora allmänbildning om måltiden och allt som omger en sådan. Historiska inblickar blandas med underhållande historier från Carl Jans eget liv och karriär.

Foto:

Charles Hammarsten

Alexandra Charles

– Livet är en dröm

Värdinna 1,6 & 2,6miljonerklubbens författarkryssning

 

Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra’s på Strand Hotel vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket där kristallkronorna gnistrar. I Livet är en dröm får vi följa med bakom kulisserna på Alexandra’s, där vi får träffa den svenska affärseliten, kungligheter, idrotts-stjärnor, modeeliten och artister, ofta på nära håll. Vi får också lära känna kvinnan bakom den glittriga fasaden, och hur hon blev den förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och hälsa i 1,6 & 2,6miljonerklubben som hon är mest förknippad med idag. I Alexandra Charles memoarer, skrivna tillsammans med Åsa Mattsson, får vi följa med på en inte alltid spikrak livsväg. Vi får läsa om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna, men också om barndomen, resorna, de många vännerna och kärleken.

Foto: Mike Anderson

Catharina Ingelman-Sundberg

– Låna är silver, råna är guld

 

Catharina Ingelman-Sundberg började sin karriär som marinarkeolog och ägnade 15 år av sitt liv att söka efter vår historia på havets botten. Catharina är numera heltidsförfattare, har skrivit 18 böcker, är såld till 24 länder och efter att ha skrivit populärvetenskap och historiska romaner fick hon sitt genombrott med Feel Good romanen Kaffe med Rån 2012. Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas. Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka. Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?

 

 

Foto: Mikael Sjöberg

Lotta Gröning

– Intervjuar författarna

 

”Favorit i repris” – som det heter! Vi är så glada att Lotta Gröning åter följer med på 1,6 & 2,6 författarkryssning! Som bland annat opinionsbildare, egen företagare och nyhetskrönikör på Expressen passar Lotta perfekt som vår intervjuare under kryssningen. Hon är också filosofie doktor i historia och har gett ut flera biografer på Bonniers förlag om bland andra Alva Myrdal, Mona Sahlin och Axel Pehrsson Bramstorp. Hon har jobbat länge inom den politiska journalistiken och hon har länge tillhört skaran av Sveriges hundra mäktigaste opinionsbildare. Lotta Gröning är en duktig moderator, föreläsare och debattör soma kommer att göra den här författakryssningen oförglömlig!

 

 

Avreseorter och pris för anslutningsbussar

Vi kan erbjuda anslutningsresor med Viking Lines anslutningsbussar från många orter.

Pris 150:-/pers för resa t/r oavsett ort. Bussanslutning förbeställs i samband med inbokning av resan, dock senast 2 veckor innan avresa och i mån av plats.

Anslutningsbussar går från följande orter: ARBOGA, AVESTA, BOLLNÄS, BORENSBERG, BORLÄNGE, BOXHOLM, BÅLSTA, ENKÖPING, ENÅNGER, ESKILSTUNA, FAGERSTA, FALUN, FINSPÅNG FLEN, GAGNEF/DJURÅS, GNARP, GRÄNGESBERG, GRÄNNA, GÄVLE, ARBOGA/DINNERS, HALLSBERG, HALLSTAHAMMAR, HAGSTA /HAKKEGÅRD, HARMÅNGER, HEBY, HEDEMORA, HOFORS, HUDIKSVALL, HUSKVARNA, HÄRNÖSAND, IGGESUND, INSJÖN, JÖNKÖPING, KARLSKOGA, KARLSTAD, KATRINEHOLM, KRISTINEHAMN, KUMLA, KUNGSÖR, KVISSLEBY, KÖPING, LEKSAND, LINKÖPING, LUDVIKA, LÄGGESTA, MALMKÖPING, MJÖLBY, MORA, MOTALA, NORRKÖPING, NJUTÅNGER, NYKVARN, NYKÖPING, ORSA, RAMNÄS, RÄTTVIK, SALA, SANDVIKEN, SKUTSKÄR, SKÄNNINGE, SMEDJEBACKEN, SOMMEN, STRÄNGNÄS, SUNDSVALL, SURAHAMMAR, SÄTER, SÖDERBÄRKE, SÖDERHAMN, SÖDERTÄLJE, TIERP, TIMRÅ, TRANÅS, TÖNNEBRO, UPPSALA, VADSTENA, VAGNHÄRAD, VIKARBYN, VINGÅKER, VIRSBO, VÄSTERÅS, ÖREBRO. Med reservation för förändringar!

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Nytt blogginlägg från Alexandra: Kära medlemmar! Nu har vi delat ut våra stipendier om 610000  till sex glada och tacksamma stipendiater.  De gick till forskning på endometrios, gyncancer, hjärtkärlsjukdomar hos gravida och... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520