KulTura - Helsingborg

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Välkommen till KulTura 21 november!

Denna gång träffar du den välkända radiorösten och journalisten Ulrika Knutson och initiativtagaren Camilla Bergwall med succén Kvinnokarta Helsingborg!

 

               

   Ulrika Knutson Foto:Sören H.Lind                                        Camilla Bergvall

Anmäl dig här! Senaste anmälningsdatum 18 nov.

Elin Wägner var långt före sin tid och det är först nu som tiden hunnit ifatt henne. Som en av Sveriges viktigaste författare under 1900-talet är hon framförallt ihågkommen för klassiska romaner som Norrtullsligan och  Pennskaftet. Men inte minst var hon civilisationskritiker. Wägner utmanade sin samtid, och ansågs besvärlig. Hon var en hård moralist som krävde det omöjliga av sin omgivning kampen för rösträtten, freden, kärleken och miljön skulle gå före allt annat.

Journalisten och författaren Ulrika Knutson har skrivit en engagerad och skarpsinnig bok om Elin Wägner, som tar fasta på hennes mer okända sidor. Det är ett modernt porträtt som berör högaktuella ämnen, som sexuella trakasserier och miljöförstöring. Man kan inte låta bli att undra vad Elin Wägner hade tyckt om me too-uppropet och Greta Thunbergs miljöaktivism?

Camilla Bergvall, initiativtagare till Kvinnokarta Helsingborg och mottagare av Helsingborgs stads utmärkelse till minne av Gisela och Oscar Trapp 2018, berättar om projektet Kvinnokarta Helsingborg som vände upp och ner på hela stadens historia för att se vad som fanns gömt mellan raderna. Du får höra om hur projektet startade 2016, vad som hänt under resans gång och om en av de kvinnor som Camilla personligen fastnade för och har efterforskat vidare för att skriva en biografi: Nanny Palmkvist.

Ellens Bokprat 

Ellen Skarp

 

            

När:21 nov, samling kl 17.00. Färjan avgår 17.30 - vi går iland ca 20.20.
Plats:Knutpunkten övre våning vid färjeläget ForSea
Pris:350 kr för medlemmar, 380 kr icke medlemmar
Övrigt:OBS! Medtag IDkort. I priset ingår biljett, smörrebröd, ett glas vin, kaffe & kaka.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520