INSTÄLLT: Woman in Red - Göteborg framsjutet nytt datum meddelas

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

EVENEMANGET ÄR INSTÄLLT

Pga Coronaviruset ställer vi in evenemanget, vl har skickat ut information via mail, har du frågor kontakta info@1.6miljonerklubben.com.

------------------------------------------------------------------------------------

Välkommen till en kväll med Hjärtat i fokus!

1,6 & 2,6 miljonerklubben bjuder in till Woman in Red på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Kvällen bjuder på information, inspiration och mycket glädje där insamling till forskning på kvinnohjärtat står i fokus. Vi har tre fantastiska & inspirerande kvinnliga föreläsare som kommer att tala om vårt kvinnliga hjärta. Karin Schenck-Gustafsson som ger oss de senaste rönen om kvinnohjärtat, Katarina Steding-Ehrenborg som pratar om hur man gör för att vara hjärtsmart och Ellen Ostenfeld som berättar om magnetresonans; En hjärtefråga för kvinnor. 

Vi får en härlig & fartfylld underhållning med Karin Funk, Filip Williams, Holberg & Funk och Absolut Musikal. En fantastisk kväll med intressant information och mycket glädje.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

               

Karin Schenck-Gustafsson      Ellen Ostenfeld      Katarina Steding-Ehrenborg 

            

       Fillip Williams                         Holberg & Funk                         Absolut Musikal

              

   Frida Zetterström       Åsa Lövgren Janson            Karin Funk

     

      Ivanna Fridh             Isak Widmark

Anmäl dig här! För närvarande är evenemanget fullbokat!

PROGRAM

Konferencier: Frida Zetterström, frilansjournalist och Åsa Lövgren Janson, ambassadör 1,6 & 2,6 miljonerklubben

17.00 - Mingel bland utställare!

18.00 - Åsa, Karin och Frida hälsar välkomna 

Karin Schenck-Gustafsson, professor och överläkare i kardiologi och internmedicin. Ordförande Centrum för genusmedicin, Karolinska institutet. Karin berättar om ”Senaste nytt om kvinnohjärtat”

”Konsten att vara hjärtsmart” Katarina Steding-Ehrenborg är legitimerad fysioterapeut och docent i experimentell klinisk fysiologi. Hon bedriver forskning på träning som medicin för att förbättra behandling av patienter med hjärtsjukdom. I sin forskning studerar hon hjärtats anpassning till olika extrema situationer, till exempel elitidrott, graviditet eller vistelse i rymden för att förstå mer om det friska hjärtat och på så sätt bättre kunna hjälpa det sjuka. Vad är bra för hjärtat - vad säger egentligen forskningen? Råd om hälsa kan ibland vara direkt motstridiga. Ibland är choklad nyttigt, ibland är det farlig. Likaså alkohol och salt. Träning verkar däremot alltid anses vara bra, men hur mycket måste man träna? Och är stillasittande lika farligt som att röka, och i så fall varför? Dessa frågor, och några till kommer redas ut och besvaras under föreläsningen.

”Magnetresonans – En hjärtefråga för kvinnor” Ellen Ostenfeld är hjärtspecialist vid Skånes Universitetssjukhus och forskare vid Lunds Universitet. Ellen bedriver forskning inom bilddiagnostik av hjärtat. Syftet med forskningen är att hitta nya och bättre sätt att diagnostisera hjärtsjukdom och därmed rikta hjärtpatienter till förbättrat behandling och mående. Ellen informerar om hur magnetresonanstomografi kan hjälpa sätta rätt diagnos hos kvinnor med hjärtsjukdom och därmed kan vara till hjälp guida till rätt behandling. 

Karin Funk är sångerska, musikalartist, konferencier, producent och kreatör. Hon har bland annat medverkat i musikalklassikerna Mary Poppins och Chess på GöteborgsOperan, The Phantom of the Opera och Häxorna i Eastwick på Cirkus i Stockholm. Karin har vid flertalet tillfällen varit frontsångerska och showartist i kända showprouktioner. 2019 släppte Karin sin första egenskrivna singel: Take Wing

Fillip Williams har varit med i kända musikaler så som Fame, Hair, Little Shop of Horrors, Hairspray mm. Har medverkat i Tv med bland annat Idol 2004 och Kristall Awards. Jobbar som showartist både utomlands och i Sverige! 

Holberg & Funk: Sångerskorna i duon Holberg & Funk har hörts och synts länge i nöjesbranschen – i musikaler och medverkat på TV.  

Absolut Musikal framför de mest framgångsrika musikalsångerna ifrån Broadway och West End, med stjärnor från de internationella och svenska musikalscenerna! Medverkande: Nina Pressing, Johan Wennerstrand & Karin Funk.

Ivanna Fridh är en klassiskt tränad harpist från USA som har bott i Sverige under de senaste fyra åren. Hon har bland annat tilldelats Master's Scholarship vid CMSS och uppträtt som konsertsolist för Springfield Orchestra. Hon har deltagit i studentsamarbeten med Göteborgs Wind Orchestra och med Masters Orchestra på Högskolan för Scen och Musik.

Isak Widmark är Multiartisten från Göteborg som alltid strävar efter de berörande faktorerna, vare sig det är på scen eller som musikproducent. Med turéer i Europa, Asien och USA i ryggen har intressant erfarenhet skapats som också smittar av sig i musiken.

Modevisning med kläder från Venti Nove och badkläder från Eva Nette. Hårstyling av Elips Hårstudio.

Lotter finns att köpa under kvällen med fina priser, allt till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Middagen består av: sojaglaserad laxrygg med inlagd fänkål, samphire och bouillabaissesås , ett glas vin, kaffe & tryffel. Ange ev. matallergier vid din anmälan.

Varmt välkomna!

       

När:INSTÄLLT, kl. 17.00 - ca 21.00. Mingel 17.00-17.55, kvällen börjar 18.00
Plats:Radisson Blu Scandinavia, Södra Hamngatan 59, Göteborg
Pris:420 kr för medlem / 520 kr för övriga
Övrigt:I priset ingår även välkomstbubbel, mat, ett glas vin/alkoholfritt, kaffe och bemannad garderob.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Nytt blogginlägg från Alexandra: Kära medlemmar! Nu har vi delat ut våra stipendier om 610000  till sex glada och tacksamma stipendiater.  De gick till forskning på endometrios, gyncancer, hjärtkärlsjukdomar hos gravida och... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520