Ändrat datum: 8 mars 2022 Woman in Red - Karlskrona

EVENEMANGET ÄR FRAMFLYTTAT TILL 8 MARS 2022

Pga Coronaviruset flyttar vi fram evenemanget, alla biljetter gäller och programmet kan komma att ändras.

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Vi ser fram emot en härlig kväll med underhållande information, inspiration och glädje och har bjudit in föreläsare som på olika vis sätter fokus på hälsa och livsstil, så viktigt för hjärtat.

Cecilia Fagerstöm, professor, FOU-ledare och Kristina Borén, distriktsgymnast,   informerar om ett forsknings- och utvecklingsprojekt om stillasittande äldre. 

Camilla Holmström, Friskis & Svettis, Karlskrona berättar om hur hon och hennes kollegor arbetar varje dag för att stärka vårt hjärta med fysisk aktivitet. 

Susann Gustafsson, Butik Öljersjö, en livsstilsbutik i en unik miljö som säljer väl utvalda klädmärken, accessoarer och inredning, presenterar denna kväll vårens mode.

Lena Nilsson, artistsångerska med lång karriär och ni känner bl a igen henne ifrån sånggruppen AVEC som var ständiga gästartister  i SVTs ”Allsång på Skansen” under 3 år, medverkade i "Rhapsody in Rock" med Robert Wells och de har sålt guld med sin julskiva "Jingle Wells". Med sina mycket uppskattade föreställningar om Monica Z & Lill-Babs turnerar hon flitigt i hela landet och har bl a spelat för utsålda hus på Stockholm Jazz Festival, Kulturhuset Spira i Jönköping, Västmanlands teater och Göteborgsoperans Skövdescen. 2017 gav hon även ut en skiva med titeln "Monica Z & Jag". 

Under mars månad uppmärksammar Woman in Red ny forskning och vård på kvinnohjärtat på runtom i landet. En kampanj som syftar till att fler kvinnor ska överleva hjärt- och kärlsjukdomar. Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

     

 Cecilia Fagerström, Kristina Borén med team        Camilla Holmström (foto: A.Blomlöf)

       

 Susann Gustafsson         Lena Nilsson      

Anmäl dig här! 

Program

17.30  Mingel

18.00  Välkommen, buffé

18.45  Cecilia Fagerstöm, professor och FOU-ledare samt Kristina Borén, distriktsgymnast. Stillasittande äldre med kommunal insats - hur ser det ut hos oss i Blekinge? - Ett forsknings- och utvecklingsprojekt som drivs av kommunerna och Region Blekinge.

19.15 Camilla Holmström, Friskis & Svettis Rör på dig för hjärtats skull - Hjärtats betydelse för vår hälsa är stor och – troligen - den viktigaste länken i vår må-bra-kedja. Vi har olika behov och förutsättningar men alla kan vi med hjälp av rörelse inte bara stärka hjärtat utan också motverka/lindra många av dagens livsstilssjukdomar. Kroppen är gjord för rörelse, häng med och utforska vad du själv kan göra för ditt hjärtats skull!

20.00 Butik Öljersjö – modevisning, inspireras av vårens mode!

Ca 20.30 Lena Nilsson, artist och underhållare som inspirerar i tal och ton

Ca 21.30 Tack för ikväll!

 

          

           

När:8 mars 2022
Plats:Scandic Karlskrona, Skeppsgossegatan 2
Pris:För medlemmar 395 kr och för icke medlemmar 495 kr
Övrigt:I priset ingår en alkoholfri välkomstdrink, vegetarisk buffé, bordsdryck samt kaffe.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520