Sköna Söndag 25 april

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Nu är det dags för Sköna Söndag den 25 april. Vi träffar tre aktuella författare med nya spännande boktitlar i samarbete med Piratförlaget.

Vi träffar Britt-Marie Mattsson, prisbelönt förste reporter vid Göteborgs-Posten och med lång erfarenhet som utrikeskorrespondent. Hon har givit ut både skön- och facklitterära böcker och nu är hon aktuell med "Kvinnorna byggde välfärden" 

Amelia Adamo, magasinsdrottningen som med Amelia, Tara och M-magasin blivit en av landets absolut mest välkända tidningsutgivare. Hon har två gånger mottagit Stora Journalistpriset, utsetts till Årets chef och med stor framgång gett råg i ryggen åt flera generationer av svenska kvinnor. Skriver ur ett personligt perspektiv i "Kvinnoarvet".

Emma Hamberg, tecknare och illustratör och ritade serien Singel i stan i Vecko-Revyn i många år innan hon blev chefredaktör och skapade rubriker genom att kasta ut Fröken Sverige-tävlingen ur tidningen. Hon är också författare till den mycket framgångsrika feelgood-serien om Rosengädda. Här presenterar hon sin nya roman   "Je m’appelle Agneta". Alexandra Charles leder samtalet.

 

    

   Britt-Marie Mattsson           Amelia Adamo                   Emma Hamberg

   Alexandra Charles

 

Välkommen att registrera dig här

 

Hur du deltar: När du anmält dig får du ett separat mail efter ett par dagar innehållandes en registreringslänk som du fyller i för att kunna ta del av webbinariet. Glöm inte att leta bland skräpmailen om du inte hittar mailet.

Kvinnorna byggde välfärden 

Britt-Marie Mattsson

Britt-Marie Mattsson, prisbelönt journalist som arbetat för Göteborgs-Posten i femtio år, skildrar i denna populärhistoriska bok med avstamp i Per-Albin Hanssons tankar om kvinnorna och folkhemmet på 1920-talet, den generation av pionjärer som hon själv tillhör. I kvinnorna byggde välfärden berättar hon personligt om både den egna uppväxten och sin långa erfarenhet av yrkeslivet. Här finns även intervjuer med forskare, experter och politiker som bidrar med djupare kunskaper, liksom en lång rad kvinnor som berättar om sina liv under denna tid som var så omvälvande för den svenska samhällsutvecklingen.

 

Kvinnoarvet

Amelia Adamo

Med Kvinnoarvet vill Amelia Adamo inspirera och visa att man, oavsett familjebakgrund och uppväxt, måste lita till sina egna krafter. Hon bjuder in alla som är nyfikna på hur man når dit man inte ens kunnat fantisera om.

I tio personligt skrivna kapitel delar hon med sig av sina livserfarenheter, från dikeskörningar till att bli kallad Sveriges tidningsdrottning.

 

Je m'appelle Agneta

Emma Hamberg

Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för vad Agneta gör, tycker eller vill.  När Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne. "Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig varje fredagar 17.00 sitt på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike." 

Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence och äventyret kan börja. Je m’appelle Agneta är en roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. En roman där Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.

 

När:25april, kl 10.00
Plats:Online - i din mobil, surfplatta eller dator
Pris:Kostnadsfritt för alla!
Övrigt:Har du inte fått ett mail med registreringslänken, leta gärna bland skräpmailen.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Nytt blogginlägg från Alexandra: Kära medlemmar! Nu har vi delat ut våra stipendier om 610000  till sex glada och tacksamma stipendiater.  De gick till forskning på endometrios, gyncancer, hjärtkärlsjukdomar hos gravida och... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520