Apotekarens bästa råd om mineraler och mediciner

Man måste se till den totala konsumtionen av mediciner och naturläkemedel annars riskerar preparaten att slå ut varandra och orsaka mera skada än nytta, menar apotekaren och hälsorådgivaren Tara Andacheh. Hennes farmors mor blandade örter och var en klok gumma, men hos Tara förenas modern läkarvetenskap med naturmediciner och personlig medvetenhet.

Här är hennes bästa tips för bättre hälsa och välmående:

Lyssna på din kropp; läs inte bara det som står i hälsotidningar eller det du hör. Det preparat som fungerar för din vän kanske inte är det bästa för dig. Känn efter, lyssna på kroppens signaler.

B-vitamin Komplex; oavsett vilka mediciner du tar eller vilken sjukdom du lider av behöver kroppen B-vitamin Komplex. Det innehåller många aktiva ämnen för flera områden, sådant vi inte alltid får i oss via maten. B-vitamin gör dig mindre trött, mindre deprimerad och ger dig ork.

Mineraler; det finns 15 verksamma mineraler naturligt i kroppen, såsom kisel, magnesium, kalcium, kalium och natrium. Var försiktig med vilka mineraler du tar som tillskott, de kan slå ut varanda. Det är bättre med en låg balanserad nivå, för hög nivå kan ge nervskador. Alla vet att en felkalkad gräsmatta brinner och kan förstöras, det är samma sak med kroppen.

Fiskolja; alla behöver fiskolja som innehåller rikligt med Omega 3. Vegetarianer behöver Omega 6. Fiskolja skyddar cellmembranen från skadliga ämnen.

Var rädd om livet! Slå bort negativa tankar, livet är så kort. Det är meningen att utnyttja det, en konst som är svår, men viktig att lära.

(källa: Prosana)

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520