Guds tredje strategi av Patrik Engellau

- Ska han lyckas den här gången?

"När man läser Bibeln konfronteras man med mysterier. Vid första påseendet är det mesta obegripligt och det som äventyrs går att begripa är i allmänhet mångtydigt. Inför sådant kan man välja mellan blind tro, blint avståndstagande och reflektion. Jag valde att reflektera. Fanns det något sätt att läsa så att det blev rimligt begripligt? Gick det att koma fram till någon läsart som fick konstigheterna att stämma? När detta visade sig vara möjligt var det bara att ta till pennan."

Så skriver Patrik Engellau i sitt förord till denna enligt recensenterna har många goda sidor.

"Detta är den mest hoppfulla och spännande bibelkommentar jag någonsin läst", skriver publicisten Nils-Eric Sandberg, medan Mats Liljefors menar att " detta är inget mindre än en revolutionerande tolkning och omgestaltning av västerlandets religiösa historia i allmänhet och kristen tradition i synnerhet... många präster och bibeltrogna kommer nog att opponera sig, men å andra sidan slår texten broar och kommer att väcka resonans hos många utforskare av andlighet.

ISBN: 978-91-977488-0-3

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520