Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav

Den 2021-06-07 12:07

Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar!

Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med försiktighet förstås.

Vi har njutit av några dagar ute i skärgården. Vilken njutning med glittrande fjärdar, öppet hav, en slags frihetskänsla som gör att tankarna lyfter!

Livet känns hoppfullt.

Hjärtgolfen startar nu i juni. Vi lanserar en egen pod, Charles o Zazzi, livstilspodden med spännande gäster! Möt Camilla Läckberg o lär känna Mai Lis Hellenius och bli vän med Maria Wells. Vi välkomnar Young Million, en grupp yngre kvinnor som brinner för att stärka kvinnors liv! 1.6 planerar sommarkurser, vi deltar i Almedalen och snart kan vi bjuda in till nationell hundpromenad.

Ta hand om er och plocka en blomma, på landet sjöng jag gullviva, mandelblom, kattfot o blå viol! Och nu blommar alla!

Varma hälsningar,

Alexandra

Kommentera

Över 600 000 kr till viktig forskning

Den 2021-03-19 11:46

Kära medlemmar!

Nu har vi delat ut våra stipendier om 610 000 till sex glada och tacksamma stipendiater. De gick till forskning på endometrios, gyncancer, hjärtkärlsjukdomar hos gravida och hjärt-kärlsjukdom hos kvinnor. Vi hade i år fått två stycken testamenten som gjorde det möjligt för oss att dela ut 610 000 kr, men ni är också delaktiga i att dessa stipendier är möjliga - tack vare er medverkan som medlemmar i 1,6 miljonerklubben.

Vi kunde ju inte hålla Woman in Red-arrangemang runt om i landet på grund av pandemin. Men det blev två Woman in Red, ett digitalt från Linköping och ett digitalt från Stockholm. Fördelen med det digitala är att vi når så många fler än med lokala seminarier. Vi hade totalt 12 000 anmälda till Woman in Red.

Ändå saknar vi alla varandra, att kunna mötas på riktigt, prata och umgås. Låt oss hoppas att med vårens ankomst lättar man på restriktionerna. Och visst ger ljuset oss alla mer hopp och glädje och det gör att vi klarar av denna tunga period som pandemin innebär mycket bättre.

Hoppas att fler vill vara med på våra  kurser och författarträffar. Kultur hemma är en fantastisk kurs! Anmäl dig snarast och skriv, läs, dansa och sjunga dig till ett roligare liv!

Ta hand om er vi hörs snart igen!

hälsningar 🌸

Alexandra Charles von Hofsten

Ordförande

Kommentera

Hälsa, kultur och digital gemenskap

Den 2020-11-11 18:22

Kära medlemmar
Hösten kan vara härlig med hög klar luft, sol och vackra färger...

Tänk så underbart när en av våra ambassdörer berättade att hon följt sin kollegas rekommendation, krama träd. Hon ville aldrig sluta.. Det är Annette Lefterow som ger oss det rådet i onlinekursen Hälsovecka hemma. Där finns det mycket att inspireras av.  Snart kommer uppföljaren i vår Kulturvecka hemma.  Här vår man läsa poesi, skriva, dansa och sjunga, med spännande Maria Wells, Lina Fors, Paula Ternström, och Malin Watson.

Så här års läser jag mycket, dvs lyssnar på ljudböcker och en av dessa givande författare, forskare o läkare Michael Mosley hade jag nöjet att få intervjua nyligen . Lyssna på honom. Vi sänder en textad repris och vårt första EverWebinar som vi introducerar den 29 nov. Det blir vårt nya Sköna Söndag tema med sändningstid kl 10.00.

På vår Youtube-kanal 1,6 miljonerklubben finns även många av våra nyproducerade webinarier, både författarträffar och kunskapswebinarier. Här hittar du på Youtube-kanal.

Tänk att vi på 5 min i taget kan stärka vår hälsa och förändra våra liv.  Det och mycket mer berättar Dr Rangan Chatterjee om när  jag intervjuar  honom torsdag den 12 nov i ett direktsänt webinar från London. Läs mer och anmäl dig här!

Hälsa och balans är ständigt aktuell information på vägen till ett långt liv.

Digital kram,

Alexandra

Kommentera

Gå för hjärtat tillsammans med oss!

Den 2020-09-04 14:36

Kära medlemmar,

Vilken märklig tid vi lever i!

Mycket är tungt men annat är positivt.

Vi vet att vi går igenom en historisk epok, som länge kommer att leva i folks medvetande.

Idag hade vi möte fysiskt på kontoret med mina medarbetare. Det är ju en sådan glädje att kunna ses i verkliga livet igen! Digitala möten, kurser och webinarer är annars nu vår vardag på 1.6 miljonerklubben. Så stimulerande och härligt att kunna nå ut med våra budskap, information och inspiration till så många. Nu planerar vi för kommande säsong som innehåller många kulturmöten, författarträffar och även möten om viktiga ämnen som alltid. Att lära sig ny kunskap är ju viktigt och inte minst om det digitala så nu erbjuder vi kurser i samarbete med Medborgarskolan och hoppas utveckla detta samarbete.

Hösten nalkas och jag längtar efter långa skogspromenader, att kunna vara ute och njuta av alla färger och hägnad som naturen bjuder. Gå med du också i vår härliga hälsopromenad. Den 20 sep kl. 12.00 är det dags! Vi promenerar med eller utan hund! Alla steg, fötter och tassar räknas. Promenera där du är. Delta digitalt om du vill. Ta en bild och lägga upp i sociala medier med hashtag #16hälsopromenad

Vi sänder promenaden digitalt och senare på eftermiddagen bjuder vi in till ett webinar med inspirerande gäster, träning hemma och hälsoquizz. Finalen blir spännande då det är dags att kora årets hälsohjälte. Vem vill du ska bli årets hälsohjälte? Nomineringen är öppen på vår hemsida!

Vilken underbar söndag vi ska ha tillsammans! Så anmäl dig till vår hälsopromenad och ta del av vårt hälsowebinar den 20 september. Intäkterna går oavkortat till forskningen så låt oss gå för hjärtat, även om på distans så gör vi det tillsammans!

Webkram,

Alexandra

Kommentera

Låt oss hjälpa till....

Den 2020-04-20 08:05

Kära medlemmar!

Alla känner vi väl att vi önskar göra något för att hjälpa till i dessa Coronatider!

Att tillsammans med andra kunna ge de mest utsatta lite glädje och hopp.

Ett initiativ är att bjuda på sång och musik till äldrevården, boenden och olika hem.

Vi började i fredags med det initiativ som Linda Rapp med kollegor från Livat musikskola startat. De sjunger varje fredag kl. 15 utanför ett äldreboende och vi bidrar med en slant till de boendes livskvalitet, säkerhet och trygghet.

Jag tänker att vi kan hjälpa till med olika insatser som kan leda till bättre trygghet och trivsel för olika äldreboenden. Vi samlar in via vårt 90-konto Kvinnor o Hälsa och därefter förmedlar vi bidragen till utvalda boenden.

När man sen läser att utbildning av personal saknas i hemtjänsten och på äldreboenden, och vi nu ser arbetslösheten stiga i olika kommuner, är det nära tillhands att tänka – varför inte utöka och möjliggöra utbildning för arbetslösa från hotell o restaurang just hemtjänst och äldreboenden! Så som just nu på Sophiahemmet där det utbildas SAS personal för sjukvården.

Hur kan vi hjälpa till?

Hör av dig om du har konstruktiva förslag!

Vi skapar nya webinarier där alla kan vara med för att hålla kontakt med er kära medlemmar och även med alla som nu inser behovet mer än någonsin att satsa på förebyggande hälsa och livskvalitet!

För alla som är hemma extra mycket i dessa tider bjuder vi på hälsosamma aktiviteter på vår hemsida. Här kan man bl.a. gympa med Susan Lanefelt och prova yoga, meditation och andra må-bra aktiviteter med Annette Lefterow.

Den 22 april kl. 18.30 har vi ett webinarium om näring, muskler och motion. Den 4 maj är temat hur vi kan hantera vår oro som vi kan vända till något kreativt.

Det kommer mer...

Kommentera

Reflektioner kring vår nya vardag

Den 2020-03-28 12:32

Tänk så mycket positivt som växer fram trots alla problem kring Covert 19...

Människor visar omtanke och empati samt tar hand om varandra . Vi upptäcker att nu är det viktigaste att vi lyssnar på senaste rekommendationer från Folkhälsomyndigheten,och vi använder vårt sunda förnuft hur vi bäst tar hand om vår hälsa!

Tänk så fint att kunna ta del av webbaserade seminarier och träffa sakkunniga via nätet! Vi ordnar ju nu Webinarier och planerar även för entertainment, musik,  sång och samtal om livsstil. Våra experter börjar svara på frågor på vår hemsidan, om Corona eller andra aktuella ämnen.

Att vi kan vända denna oroliga tid till tid för eftertanke och även att bli mer kreativa. Det är väl fint.  Vi kommer ihåg att ringa varandra och vara mer varliga om varandra! Vi håller kontakten!

Skriv gärna ditt tips till oss om hur du bäst klarar din karantän eller din vardag!

info @1.6miljonerklubben.com

Webkram Alexandra

Kommentera

Kära medlemmar.

Den 2020-03-16 16:23

Livet är outgrundligt och oförutsägbart. Att ett nytt virus skulle påverka allas våra liv så omfattande, hade vi nog knappast kunna föreställa oss. Ingen vet hur länge den här oroliga tiden kommer att pågå. Det är viktigt att vi alla håller oss lugna och inte drabbas av panik. Genom att hjälpa och stödja varandra kommer vi självklart att klara av detta också!

Mars månad är ju vår hjärtmånad då många städer väljer att bjuda in till Woman in Red. Oturligt nog bröt coronaviruset ut mitt under Woman in Red. Vi har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och flyttat fram våra återstående Woman in Red evenemang cirka två månader. Många städer väljer att senarelägga sina Woman in Red  evenemang och andra genomför programmen som planerat. Seminariernas aktuella datum kommer fortlöpande att aktualiseras på vår webbsida, www.1.6miljonerklubben.com. 

Som komplement till våra seminarier kommer vi att ordna ”webinarier”, web-seminarier,   som innebär att du kan delta direkt via din dator. Under webinariet har du möjlighet att ställa frågor direkt och chatta med talarna.  Vårt nästa inplanerade webinarium är den 31 mars och handlar om munhälsa. Ett webinarium med professor Björn Klinge, övertandläkare, som tillsammans med  journalisten och författaren Pamela Andersson, har skrivit boken "Hälsan sitter i munnen". De informerar  om sambandet mellan tandstatus och olika sjukdomar.   Maryam Pourmousa, specialist på tandlossning, informerar om behandling av tandlossning och inflammation kring implantat. Du kan anmäla dig till webinariet på www.1.6miljonerklubben.com.

Om du har några frågor, hör gärna av dig, mejla eller ring! (Hoppas du kan överse med att det ibland är många som ringer.)

Tack för ditt engagemang!

Din tillgivna

Alexandra 

Kommentera

Ett mer jämlikt samhälle ger friskare kvinnor

Den 2020-03-07 14:45

Den 8 mars, firas Internationella Kvinnodagen över hela världen och glädjande nog även av många män.
Förra året var det 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige och nästa år är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i det första riksdagsvalet. Vårt samhälle är fortfarande ojämlikt. Trots detta är vi lyckligt lottade jämfört med många andra länder, där jämlikheten borde ha kommit längre. Jag önskar att alla ojämlikheter kunde rättas till! Vi vill se lika lön för samma arbete! Jämlika pensioner och att obetalt arbete i hemmen uppskattas och värderas. Vi valde mars till Woman in Reds månad för kvinnohjärtat, eftersom Internationella Kvinnodagen inträffar då.  Vi arbetar för en jämlik forskning och vård samt att genusperspektivet ska införas i alla sammanhang. Woman in Red kampanjen firas i 18 städer runtom i landet. Först ut är Helsingborg och Östersund den 8 mars på Internationella Kvinnodagen. Sedan följer Stockholm den 9 mars och därefter ytterligare 15 städer. Woman in Red avslutas i Malmö den 27 mars.  I år är det en fantastisk satsning av så många – med Hjärtat på rätta stället.

På måndag den 9 mars är vi på Oscars i Stockholm med en stjärnfylld galakväll. Då delar vi ut Stiftelsen Kvinnor & Hälsas forskningsstipendium på 300 000 kr till ny forskning. Stipendierna går till fyra unga stipendiater som forskar på kvinnohjärtat. Det blir en fantastisk afton med underhållning av Babben Larsson, Mark Levengood, Shirley Clamp, Maria & Robert Wells, Susan Lanefelt och mycket mer.

Läs mer om programmen i vår landsomfattande kampanj Woman in Reds i 18 städer på www.1.6miljonerklubben.com, Facebook och Instagram.

Ta hand om varandra! Alexandra

Kommentera

Låt härtat vara med!

Den 2020-02-25 13:41

Så här års är halva landet på sportlov eller har varit.  Underbart för alla som nu har möjlighet att njuta av den snö som faktiskt kommer. Finns det något skönare än att vara ute i naturen – gärna på skidor. För mig är det numera bara ljuva minnen för med nedsatt syn pga glaukom, så får jag hålla mig till mina apostlahästar!

Många som reser oroar sig med rätta för Corona viruset, som kommer allt närmare, eftersom det nu florerar i Italien också. Det och klimatfrågan med översvämningar och ändrat klimat världen över, gör att vi blir medvetna om allt vi människor faktiskt har ställt till med. Genom en ändrad livsstil och genom att bli medvetna om de små, men ändå förändringar kan vi alla göra skillnad.

1,6 & 2,6 miljonerklubben har i år en fantastisk mars månad framför oss med vår landsomfattande kampanj Woman in Red för kvinnohjärtat i 18 städer. Låt hjärtat vara med! Passa på att boka  dina biljetter, gärna i sällskap med en vän, partner, familjemedlem. Woman in Red bjuder både på ny kunskap och inspiration och det är något som allas våra själar behöver. I Stockholm och Umeå är vi stolta att få möjlighet att dela ut Kvinnor & Hälsas stipendier till unga forskare, som du kan läsa mer om i vår nästa tidning.

Woman in Red bygger på mångas engagemang som föreläsare, artister modeller och alla våra volontärer. Jag vill även passa på att tacka alla våra ambassadörer och kontaktkvinnor runtom i landet, som gör ett fantastiskt arbete.

Visst är det fantastiskt med all denna kvinnokraft! Alla är välkomna att delta i Woman in Red,  från 18 år och uppåt, män och kvinnor.  Kvinnohjärtat angår oss alla!

VÄLKOMMEN!

Alexandra

 

Kommentera

Nu kommer ljuset

Den 2020-01-31 13:03

Tänk så fantastiskt det är med våra ambassadörer runt om i landet!
Irene Eliasson i Karlstad tog ett nytt initiativ och ordnade en helg i sitt landskap Värmland. I Sunne på Selma Spa! Vi kommer att vara 115 personer från 1,6 miljonerklubben. Helt underbart! Ni kommer att få se härliga bilder därifrån som vi gärna delar med oss till er.

Sedan  årsskiftet arbetar vi med att förbereda vår viktiga kampanj för kvinnohjärtat, Woman in Red i 18 städer! Tänk så bra det går när man tar några extra steg och varför inte danssteg! Professor Mai-Lis Hellenius kommer till Woman in Red i Stockholm och talar om vardagsmotion. Ta gärna trapporna i stället för hissen! Och gör minst  en "Kiruna" om dagen!

Vår fina receptsamling Minnenas Mat, som säljs till förmån för alzheimer forskning, är mycket uppskattad. Du kan köpa den genom oss, i vår webbshop.

Vårt första webinar kommer den 26 feb . Du behöver bara sitta vid en dator kl 1830. Vi skickar mer information till dig per mail.

Nu börjar äntligen ljuset att komma tillbaka. Det känns underbart!.Dagarna blir längre. Vi ses snart!

 Alexandra

Kommentera

Visa 10 äldre blogginlägg »

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com