Bloggarkivet

Författare: Johanna Snickars

Prestationsprinsessor och sinnesro

Det blev ju lite rabalder 2009 när en annan 2,6:a (Ebba von Sydow) skrev en krönika om ”Prestationsprinsessor”. Oavsett vad jag tycker om själva ordet

Läs mer »

Astma, allergier och lobbying

Lobbying har en negativ klang, men kan bevisligen vara positiv. Det kan gå snabbt att ändra människors uppfattning i hälsofrågor. Som exempel, när jag var

Läs mer »

Möt Johanna Snickars – igen!

Hej i sommarvärmen! Jag heter Johanna Snickars, är stolt ambassadör för 2,6 miljonerklubben sedan många år och nu är det min tur att blogga –

Läs mer »

En svensk jul i London nalkas

Det blir ännu en jul i London i år för min del. Jag var där även nyss över luciahelgen, och fick uppleva ett fantastiskt mäktigt luciatåg i Westminster Cathedral. 1300 i publiken och Svenska Kyrkans kör sjöng med fantastiska Ann Sofie von Otter mina absoluta julfavoriter ”Koppången” och ”Det är en ros utsprungen”.

Läs mer »

Nätverk för unga kvinnor

Det finns många duktiga, inspirerande kvinnor med i 1,6 och 2,6 miljonerklubben. Jag älskar att befinna mig i sammanhang där kvinnor lyfter och peppar varandra, istället för att klaga eller klanka ner på andra. Två andra nätverk jag tagit del av som haft samma positiva stämning är Handelskammarens Unga Affärskvinnor och Geek Girls Meetup.

Läs mer »

Vad är coaching?

Ikväll har Svenska Coaching Institutet julfest för alla sina utbildade coacher, varav jag är en av dem. Det ska bli riktigt roligt, det är många jag inte träffat än eftersom jag blev certifierad coach nu i oktober. Det är den största utmaningen, men också det roligaste och mest givande, jag gjort under 2010.

Läs mer »

Snökaos och julbord

Det råder snökaos inte bara i Sverige, utan stora delar av Europa. Flygplatser i London, Paris och Frankfurt har varit helt stängda under ett par dagar. Detta innebär att jag inte bara är nervös för egen del eftersom jag ska flyga till London och fira jul, utan även att det råder febril aktivitet här på Europeiskas kontor. När man jobbar med reseförsäkringar blir det genast mycket att göra så fort det är strejk, jordskalv, terrordåd, hajar, översvämning eller andra katastrofer – vilket i dessa dagar är rätt ofta. Försäkringsvillkor är inte lätta att tyda, så många journalister ringer mig för att höra vad som egentligen gäller.

Läs mer »

Ny bloggare: möt Johanna Snickars

Va kul – det nu är min tur att blogga! Jag heter Johanna Snickars, är 28 år och har varit stolt ambassadör i 2,6 miljonerklubben sedan strax efter starten. Jag tänkte börja med att berätta hur jag kom i kontakt med 2,6 och varför det är en viktig grupp för mig.

Läs mer »