Ett mer jämlikt samhälle ger friskare kvinnor

Den 2020-03-07 14:45

Den 8 mars, firas Internationella Kvinnodagen över hela världen och glädjande nog även av många män.
Förra året var det 100 år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige och nästa år är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i det första riksdagsvalet. Vårt samhälle är fortfarande ojämlikt. Trots detta är vi lyckligt lottade jämfört med många andra länder, där jämlikheten borde ha kommit längre. Jag önskar att alla ojämlikheter kunde rättas till! Vi vill se lika lön för samma arbete! Jämlika pensioner och att obetalt arbete i hemmen uppskattas och värderas. Vi valde mars till Woman in Reds månad för kvinnohjärtat, eftersom Internationella Kvinnodagen inträffar då.  Vi arbetar för en jämlik forskning och vård samt att genusperspektivet ska införas i alla sammanhang. Woman in Red kampanjen firas i 18 städer runtom i landet. Först ut är Helsingborg och Östersund den 8 mars på Internationella Kvinnodagen. Sedan följer Stockholm den 9 mars och därefter ytterligare 15 städer. Woman in Red avslutas i Malmö den 27 mars.  I år är det en fantastisk satsning av så många – med Hjärtat på rätta stället.

På måndag den 9 mars är vi på Oscars i Stockholm med en stjärnfylld galakväll. Då delar vi ut Stiftelsen Kvinnor & Hälsas forskningsstipendium på 300 000 kr till ny forskning. Stipendierna går till fyra unga stipendiater som forskar på kvinnohjärtat. Det blir en fantastisk afton med underhållning av Babben Larsson, Mark Levengood, Shirley Clamp, Maria & Robert Wells, Susan Lanefelt och mycket mer.

Läs mer om programmen i vår landsomfattande kampanj Woman in Reds i 18 städer på www.1.6miljonerklubben.com, Facebook och Instagram.

Ta hand om varandra! Alexandra

Kommentera

Alexandra Charles

Alexandra Charles
Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Bloggarkivet

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Blogg: Lina Forss

Lina Forss

Kär i en spruta: Jag är annorlunda. Jag har fått vaccin. O jag är offentligt smygkär i min nya Dr. George Kry, som skrev upp mig på hemliga överraskningslistan - Riskgruppslistan, för symptom som jag inte... Läs mer »

Insamling för kvinnors hälsa

Insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa

Det ska inte vara orättvist att vara kvinna! Forskning på kvinnohälsa släpar efter. Med din hjälp kan vi ändra på det.
Skänk en gåva på:
www.kvinnorochhalsa.com