Välkommen till Mental Health Evening

– nya vägar för psykisk hälsa och suicidprevention

Nu är det åter dags för 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Fonden för Psykisk Hälsa att bjuda in till en gala för psykisk hälsa. Denna gång på Kulturhuset i Stockholm där vi under en afton med kunskapsspridning och musik tillsammans vill bidra till att göra skillnad för psykisk hälsa och förebygga självmord. Programmet modereras av Alexandra Charles och Simon Kyaga och artister som Lisa Nilsson medverkar under kvällen. 

Under aftonen kommer 1,6 & 2,6 miljonerklubbens ordförande Alexandra Charles och Fonden för Psykisk Hälsas ordförande Martin Schalling berätta om sitt arbete för psykisk hälsa och suicidprevention. Fonden för psykisk hälsas forskningsstipendiater på områdena kommer lyftas fram.

Vidare kommer Rickard Bracken, generalsekreterare för Suicide Zero, tillsammans med ordförande Klas Bergling för Tim Bergling Foundation lyfta initiativet ”For a better day”. Lina Martinsson som är verksamhetschef på Psykiatri Sydväst kommer berätta om forskningsprojektet ”Braining” som är en ny metod att införa träning i psykiatrisk behandling och initiativet Mental Health Run lyfts av dess ordförande Sofie Kis och Överläkare Tove Mogren.

Professor Anders Håkansson bidrar också under kvällen med att berätta om nya vägar för behandling av beroende och Överläkare Ullakarin Nyberg beskriver aktuell forskning kring och betydelse av vikten av att mötas och våga prata även om det allra svåraste.

Som vanligt kommer också vikten av ökad öppenhet lyftas via att människor med egna erfarenheter eller särskilt bidragit till att minska fördomar delta. Maria Larsson som är ordförande för programutskottet för Fonden för Psykisk Hälsa kommer tillsammans med författaren Christian Dahlström ambassadör för Fonden berätta om kampanjen #jagärnågon.  Vidare kommer också utdelning av Fördomspriset ske av fjolårets vinnare Simon Settergren och NSPH:s och Hjärnkolls representant Anki Sandberg.

För att stärka vikten av att öka öppenhet och att hitta nya vägar för psykisk hälsa och suicidprevention deltar Lisa Nilsson, Lise & Gertrud och Patrik Martisson som bidrar med musik under kvällen.

I korthet en kväll för psykisk hälsa och suicidprevention du inte vill missa, så varmt välkommen till Mental Health Evening!

Sök på 1.6miljonerklubben.com

Dela denna sida

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post