Woman in Red – Uppsala

Välkommen till en kväll, med kvinnohjärtat i fokus!

Den 12 mars bjuder Woman in Red på information, inspiration och mycket glädje i Uppsala. Vi får lära oss mycket nytt om livsstilens betydelse för vår hälsa och specifikt för hjärtat. Vad könsskillnaderna innebär för kvinnor när det gäller hjärtkirurgi. Vi får också lyssna på vad forskningen säger om det spännande samspelet mellan hjärta och hjärna och vad det betyder för vår hälsa. Informationen varvas med underhållning med ståuppkomikern Yvonne Skattberg.

Hjärt-och kärlsjukdomar är en av de vanligaste dödsorsakerna för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Woman in Red syftar till att sprida kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar och att samla in pengar till medicinsk forskning på kvinnohjärtat.

          

    Mai-Lis Hellenius          Carin Muhr            Magnus Dalén        Yvonne Skattberg

 

Anmäl dig här!

Program

17.30 Insläpp

18.00-19.00 Serveras en måltid bestående av sotad rimmad lax, pommes allumette, nordisk hetta, citronsyrade råkost och dillstuvad potatis

19.00 Professor Mai-Lis Hellenius, ”Mycket nytt om livsstil och hjärta.”

19.35 Magnus Dalén, specialistläkare i hjärtkirurgi,  forskningsstipendiat 2018: ”Betydelsen av könsskillnader vid hjärtkirurgi” – speciellt hjärtsjukdom hos kvinnor med särskild inriktning på risker vid hjärtkirurgi. 

20.05-20.25 Bensträckare

20.25 Yvonne Skattberg, ståuppkomiker, som utsågs till årets kvinnliga ståuppkomiker 2007 och tilldelades Uthållighetspriset för lång och trogen tjänst. Hon är en etablerad komiker och gjorde succé med föreställningen: Alla har ADHD som hon turnerade med under flera år. Yvonne har tillsammans med Anna-Lena Brundin, Ann Westin och Zeid Andersson satt upp flertalet krogshower.

20.40 Carin Muhr, docent i neurologi: ” Hjärnans hjärta – en hjärtefråga”. Vad händer egentligen i hjärtat och hjärnan? Nya och nygamla tankar kring begrepp om hjärnans formbarhet, vårt tankemönster, livsstil och mindfulness

21.10 Lottdragning

21.30 Tack för ikväll!