Ny podd med Alexandra Charles!

Alexandras – nära ditt hjärta

Varje onsdag ger vi ut ett nytt avsnitt med nya intressanta och inspirerande samtal, lyssna på den här!

Lyssna på tredje avsnittet med Lill Lindfors och Miia Kivipelto, klicka här!

I nya avsnittet av ”Alexandra – nära ditt hjärta” möter vi till synes evigt unga artisten Lill Lindfors. Hon avslöjar hur hon hon håller sig i form, bland annat med ”skink-knepet”. Miia Kivipelto, professor som forskar i Alzheimer, delar Lill Lindfors goda idéer och berättar också hur du håller din hjärna ung.

Alexandra Charles och journalisten Pamela Andersson bjuder in till ett spännande samtal, där två begåvade och ständigt aktuella kvinnor är gäster. Vi får höra hur Lill Lindfors spenderat pandemitiden på Öland med ”h-gruppen”, det vill säga, ”höns, hund och husbonn”, men nu längtar tillbaka till scenen. Miia Kivipelto fyller i, för ett av de bästa sätten att hålla hjärnan ung är just att båda utöva och lyssna på musik och delta i en social gemenskap.

Att röra på sig är självklart också nyttigt för både kropp och själ, och där har Lill Lindfors hittat sin alldeles egna metod.

-Jag går fort, säger hon. En snabb promenad med riktigt kraftfulla steg är min motion.

Lill menar att genom att stega med hälen först, så får även musklerna i låren och skinkorna rejält med träning, och genom det blir promenaden betydlig mer effektiv.

-Nu blir det ”skink-promenader” på schemat, lovar Alexandra.

Miia Kivipelto är en av såväl Sveriges som världens främsta forskare på Alzheimer och hon berättar i podden om nya spännande studier. ”Sjukdomen går att förebygga”, menar Miia. Hör henne berätta mer om ”FINGER-studiens” fem olika delar.

 

Lyssna på andra avsnittet med Camilla Läckberg, klicka här!

Programledare Alexandra Charles

Programledare Alexandra Zazzi

Gäst Camilla Läckberg

I nya avsnittet av ”Alexandras – nära ditt hjärta” blir det ett uppsluppet och engagerande samtal om kvinnors hälsa, feminism, p-piller, sex – och en hel del mat. Camilla Läckberg och Alexandra Zazzi funderar i podden över varför kvinnor är så hårda mot sig själva.

– Jag borde veta bättre än att låta några kilon påverka mig, säger Camilla Läckberg.

Alexandra Charles och kocken Alexandra Zazzi har bjudit in bästsäljande författaren Camilla Läckberg, som också är ambassadör för 1,6&2,6 miljonerklubben. Det blir förstås mycket prat om hälsa och varför Alexandra Zazzi och Camilla Läckberg – som båda älskar mat – ändå inte kan släppa sina tankar över vad det står på vågen.

-Mitt självförtroende dalar i takt med varje kilo jag lägger på mig, säger Alexandra Zazzi.

-Ja, jag vill verkligen inte att det ska vara en issue hur mycket jag väger. Jag vill kunna tycka lika mycket om mig själv oavsett om jag går upp eller ner 20 kilo, berättar Camilla som också gått i terapi för att bli av med sina negativa tankar.

– Samtidigt är jag så glad över att mina döttrar kan välja helt andra kroppsideal idag, än vad jag kunde när jag var tonåring. De har ju Beyoncé och Kardashians till exempel.

Det blir också en diskussion om blodproppar och vaccin, där Camilla är irriterad över varför ingen tar upp faran med att kvinnor som äter p-piller har en mycket högre risk att få en blodpropp, än vad en eventuell biverkning av vaccinet ger.

Till sist avslöjar Camilla Läckberg varför hon hoppas att hennes nacktatuering ”Snille och smak” kan reta Horace Engdahl lite extra, medan Alexandra Zazzi drömmer om att tatuera ett hjärta på sin mage för att visa att hon gillar den, oavsett hur magen ser ut.

 

Lyssna på första avsnittet i nya podden Alexandras – nära ditt hjärta, klicka här.

Programledare Alexandra Charles

Programledare Pamela Andersson Alselind

Gäst Kerstin Brismar

Gäst Shirley Clamp

Den 13 oktober har Alexandra Charles nypremiär för sin podd. Nytt namn och ännu mer personliga och spännande samtal. Premiärgäster är artisten Shirley Clamp och professor Kerstin Brismar, expert på en av de vanligaste kvinnosjukdomarna, sköldkörtelproblem.

I ett samtal med Alexandra Charles och poddkollegan Pamela Andersson berättar Shirley Clamp om hur hon länge trodde att hon led av prestationsångest. Det var först när hon träffade en terapeut som hon förstod att hon var deprimerad.

-I flera år orkade jag inte göra någonting, jag var bara med min dotter och gjorde några få jobb. Bara en så enkel sak som att åka in till stan var omöjligt, berättar hon.

Lösningen blev en ”tårtterpi”, där Shirley fick lära sig att fylla sin ”tårta” med de bitar som var viktiga för just henne själv. Hör henne berätta mera i podden.

Medverkar gör också professor Kerstin Brismar, senior professor i endokrinologi vid Karolinska Institutet. Hon vill ha ett nationellt vårdprogram för att hjälpa patienter med sköldkörtelproblematik.

-En fjärdefel av alla sköldkörtelsjuka blir inte hjälpa av standardbehandligen, berättar Kerstin Brismar.