Woman in Red – Helsingborg 8 mars

OBS! FULLBOKAT!!

LIVSKVALITET MED WOMAN IN RED 

VÄLKOMMEN TILL EN EFTERMIDDAG MED HÄLSAN & HJÄRTAT I FOKUS!

Söndagen den 8 mars på Internationella Kvinnodagen bjuder vi in till Elite Marina Plaza i Helsingborg!

Med mer kunskap och information om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten kan vi lära oss att vara mer medvetna i våra dagliga hälsovanor och rutiner.

Vi bjuder på mingel och musik med stor kunskap och inspiration från våra medverkande från scen och från våra utställare. 

Denna söndag är en välgörenhetseftermiddag då allt överskott går till forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. 

         

     Maria Borelius            Tareq Taylor          Anna Egerstedt          Diddi Kastenholt 

          

      Jonna Myrebris          Dragana Curovicb          Joel Sandborg

   

 

Anmäl dig här! Sista anmälningsdatum 2 mars. 

Medverkande under dagen

Maria Borelius, vetenskapsjournalist och författare. Driven av sin enorma nyfikenhet påbörjade hon en upptäcktsfärd, – en fyra år lång resa mot en ny anti-inflammatorisk livsstil. Hon inspirerar oss att komma igång med ett nytt gladare liv.

Tareq Taylor, en av Sveriges mest framstående kockar. I Lyckomaten (SVT) hjälper han 5 personer i olika åldrar till ett hälsosammare liv. Vi får höra mer om Maten e’ klar, ett hjärteprojekt för honom, där han ser till att äldre människor kan få bättre mat.

Anna Egerstedt, medicinskt enhetsansvarig för Helsingborgs hjärtmottagning. Hon är specialist i kardiologi och invärtesmedicin.

Jonna Myrebris, bitr. stadsdirektör, chef över stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad. I sitt uppdrag har hon även ansvar för Livskvalitetsprogrammet, som ska skapa förutsättningar för invånarna  i Helsingborg att uppleva en hållbar och god livskvalitet och som fokuserar på folkhälsa och miljö.

Diddi Kastenholt, en Helsingborgsambassadör med hjärtat på rätta stället. Sångare och låtskrivare som turnerat världen över med glamrockbandet Bai Bang. Han undervisar även elever mellan 16-20 år som har vissa funktionsnedsättningar och diagnoser. 

Dragana Curovic, bosocial utvecklare på Helsingborgshem och projektledare för det uppmärksammade Sällbo. Kan ett boendekoncept bidra till ökad jämställdhet och livskvalite?

Joel Sandborg, klubbdirektör HIF om Jämställd Idrott, – vi planerar för en flick- och damverksamhet i Helsingborg. Målet är att få fler flickor att spela fotboll.

Under eftermiddagen blir det mingelmusik med DJ. Lotteri med fina priser till förmån för Insamlingsstiftelsen Kvinnor och Hälsa finns till försäljning.