Osteoporos – kunskapswebbinar den 21 april

Webbinar om en av våra vanligaste sjukdomar, varannan kvinna drabbas under sin livstid. Men majoriteten blir vare sig utredda eller får behandling. Osteoporos gör att risken för benbrott ökar, men många kvinnor över 50 år som bryter sig blir gipsade och hemskickade utan remiss för vidare utredning. Hur kan det få fungera så?

Alexandra Charles samtalar med specialistläkarna Kristina Åkesson och Ingrid Bergström och du som tittar kan ställa frågor i vår chatt under webbinariets gång.

 Program

  • Kristina Åkesson, ortoped och professor vid Osteoporoscentrum, Skånes Universitetssjukhus Malmö, Medlem av 1,6 miljonerklubbens medicinska råd.
    Varför är det så många inte får utredning, diagnos och behandling? Om varför det är så viktigt att ställa krav på att bli utredd om man haft ett benbrott och vad behandling kan innebära för skelettet och varför man inte på eget bevåg slutar ta sina mediciner.
  • Ingrid Bergström, läkare och forskare på Osteoporoscentrum, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm
    Patienter med kotkompressioner är styvmoderligt behandlade med besvärande tillstånd som följd. Patienterna ska ha medicinering mot osteoporos, men kan följdtillstånden förbättras genom tillägg av träning till den medicinska behandlingen? Ingrid Bergström kommer ge handfasta råd för att minska risken för skador vid osteoporos.
  • Anita Sandström, vice ordförande Osteoporosförbundet
  • Karin Ehnbom-Palmquist, Ambassadör och Ordförande för Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom

 

Anmälan

Som medlem i 1,6 & 2,6 miljonerklubben registrera dig här

Är du inte medlem är du välkommen att anmäla dig här.   Hur du deltar: Har du gått på en aktivitet hos oss tidigare, loggar du in via länken för att boka aktiviteten. Är du inte medlem behöver du först registrera dig som kund. Registreringen innebär inget medlemskap i 1,6 miljonerklubben.

När du anmält dig får du ett separat mail efter ett par dagar innehållandes en registreringslänk som du fyller i för att kunna ta del av webbinariet. Glöm inte att leta bland skräpmailen om du inte hittar mailet.

Väljer du att bli medlem efter webbinariet, drar vi av kostanden, 100 kr, från medlemsavgiften. Bli medlem här!