Upplev underbara Teneriffa med 1,6

OBS! Nytt datum, mars 2022!

Följ med 1,6 på en fantastisk retreat & hälsoresa till den underbara ön Teneriffa!

   

 

Ressugen efter pandemin? Behöver du kanske en nystart?
Vill du lära dig mer om kost/träning? Eller är du bara trött på regn, kyla och mörker under Sveriges vintertid?
 
Vår resa bjuder er på det mesta!!
Golf finns som tillval, men i stort sett ingår allt annat. Och det blir många härliga spännande personligheter som kommer hålla i aktiviteterna under veckan!

Samarbete med regeringen på Teneriffa – genom projektet Teneriffa Health

Vi kan stolt berätta att vi även har ett samarbete med den kanariska regeringen, som har förstått vikten i att fokusera på hälsa generellt, och därför har regeringen skapat projektet Tenerife Health, detta då öns kultur, omgivning och klimat är optimal för både inre och yttre hälsa.

FÖLJANDE INGÅR I RESANS PRIS:

BOENDE/FLYG
 • Direktflyg tur och retur valfri avgångsflygplats Arlanda/Landvetter/Kastrup – Teneriffa Syd
 • Bagage 15 kg + 5 kg handbagage samt mat på planet
 • Meet & Greet på flygplatsen, av guide/klubbens representanter
 • Transfer tur och retur från flygplatsen
 • Sju nätter i dubbelrum på femstjärniga Barceló Tenerife, https://www.barcelo.com/en-ie/barcelo-tenerife
 • Svensk färdledare och representanter från 1,6 & 2,6 är på plats hela veckan
 • Turistskatt/flygskatter inkluderade
 • Möjlighet att köpa extra reseförsäkring genom Lime Travel, Gouda
HALVPENSION
 • Frukostbuffé
 • Välkomstmiddag på söndagen med Cava
 • Middag (buffé) alla kvällar, inklusive dryck (vin, vatten)
 • Fritt inträde till hotellets eget museum under veckan, samt fri vandring i naturreservatet och möjlighet att ro i hotellets egen sjö.
UTFLYKTER
 • Heldagsutflykt, guidad tur till Vulkanen Teide
 • Utflykt till Los Cristianos/Las Americas, inkl besök lokal marknad.
 • Utflykt/transport/inträde till större SPA anläggning (90 minuter SPA tid, behandlingar ingår inte men kan bokas separat)

OM VÅR LOKALA GUIDE: Rossi Padrónsom kommer visa er ön från dessa allra bästa sida. Rossi är en av projektledarna i ”Woman in white”. Rossis föräldrar kommer från – och bor numera – på den lilla ön El Hierro, den minsta ön av alla kanarieöarna. Men Rossi är född och uppväxt i Stigtomta, Nyköping tillsammans med sina fyra syskon. Men som vuxen flyttade hon tillbaka till Teneriffa, och där hon har bott sen 25 år tillbaka med sin spanska man och son. Rossi har arbetat över tjugo år med turism/PR på ön Teneriffa bl.a som Guide för flera kända stora resebolag. Hon är väl integrerad i det spanska samhället och det spanska livet. Rossi brinner för hälsa, och arbetar själv för att försöka leva efter en hälsosammare livsstil.

KVÄLLSAKTIVITET/UNDERHÅLLNING alla dagar livemusik, tapas, quiz, möten med alla medföljande eldsjälar som finns med oss på hela resan.
WOMAN IN WHITE GALA – lördagen (även lokalt inbjudna gäster)
DAGLIG TRÄNING
GOLF TILLVAL

Enkelrumstillägg SEK 2500 (endast på förfrågan)

Vi har valt att inkludera allt i vår resa då vi vill ge alla en härlig retreat upplevelseresa med allt den kan erbjuda så i priset ingår boende/flyg, halvpension, transfer, utflykter, träningspass, Woman in white galan, föreläsningar, utflykter mm (Golfpaket kan väljas till).

HUR BOKAR JAG MIN RESA?

Vi har valt att samarbeta med Lime Travel, som är en väl etablerad resebyrå som erbjuder er alla personlig bokning och de är specialiserade på upplevelseresor.

Lime Travel, Nybrogatan 7, 114 34 Stockholm, Sweden, www.limetravel.se

Du bokar genom att du skickar ett mail till info@limetravel.se eller genom att ringa 08- 545 151 60. Vår personliga kontaktperson heter Martina Esbjörnson, men skulle hon inte finnas på plats går det såklart bra att boka resan hos någon av de andra på byrån.

Vid mailbokning uppger du följande med rubrik: ”1.6 miljonerklubben”

 • Fullständigt namn enligt pass
 • Personnummer
 • Passnummer OBS VIKTIGT!
 • Adress/postadress
 • Mobilnummer/telefon
 • Mailadress
 • ANGE önskad avreseort: Arlanda, Landvetter, Kastrup
 • ANGE önskad rumstyp: dubbelrum eller enkelrum

OBS! Lime Travel erbjuder även bra avbeställningsskydd & reseförsäkring via Gouda. Betalningsregler i korthet: (Se fullständiga villkor i bokningsbekräftelsen alt lime travel)  Vid bokning erläggs handpenning om 3500 SEK per person inom 10 dagar. 

Vid avbokning innan slutbetalning erlagts återbetalas 3000 SEK per person av handpenningen, dvs 500 SEK i avbokningskostnad per person.

FLYGTIDER & AVRESEORTER, NYA TIDER MEDDELAS INOM KORT

MER OM RESAN

Vi valde att inkludera allt i vår resa, detta då vi ville ge alla våra medföljande gäster denna härliga retreat upplevelsevecka.

Syftet med resan är självklart att erbjuda våra medföljande gäster en härlig upplevelse/retreat resa – men resan ingår även som en del i projektet ”Woman in white”, vars fokus är att nu i pandemins fotspår lyfta och förbättra vår hälsa – både den mentala och fysiska.

Namnet Woman in white, dvs att ha temat ”vitt”, kände vi förmedlade hopp – en ljusare framtid. Vi vill därför i projektet sprida nyttig kunskap kring hur vi kan förbättra vår hälsa, prata om vår mentala hälsa och sprids kunskap om hur vi kan förebygga att stressen tar över och påverkar våra liv. Hur kan vi se en positivare framtid, trots jobbiga saker i livet? Och hur kan vi lära oss dansa även i regnet, dvs även under de dagar då livet ibland tar för mycket energi av oss. Hur kan vi hitta energi i vår vardag? Hur ska vi äta/träna individuellt – för att må så bra som möjligt?

Vi vill även lyfta fram artisternas hälsa, då denna grupp påverkats mycket av pandemin.

Överskottet skänker vi till stiftelsen Kvinnor & Hälsa, till arbetet/forskningen för psykisk hälsa och välmående. Det betyder att medföljande resenärer inte enbart får uppleva en härlig underbar retreat resa – utan varje gäst kommer indirekt bidra till en god sak bara genom att följa med.

VARFÖR TENERIFFA?

Vi valde förlägga vår resa på Teneriffa då ön sedan lång tid tillbaka ansetts vara en retreat ö – en hälso ö! Detta då den erbjuder det mesta. En härlig mentalitet, underbart klimat, sol, hav, strand, blandat med vulkanliknande landskap och en fantastisk natur.

Det femstjärniga hotellet Barceló Tenerife – som vår lokalt boende projektledare Rossi Padrón valt ut – ligger inte i turistområden, utan intill en mindre fiskeby i naturreservatet San Blas, vilket innebär en mer avslappnad miljö.

OM RESMÅLET

Teneriffa, är den största av Kanarieöarna, ligger i Atlanten utanför Nordafrikas kust. En ö dit det kommer flera miljontals turister varje år. En plats där solen alltid lyser. Vulkanö, som formats av flera vulkanutbrott, det senaste 1909. Landskapet består av klipping terräng, dramatisk natur och subtropiskt klimat, och ön har temperaturer mellan 20°C – 23°C under vintermånaderna och 26°C – 28°C på sommaren. I dag bor omkring 900 000 personer på Teneriffa.

När man flyger in mot ön välkomnas man av en magnifik vy över vulkanen Teide (som vi även kommer besöka under resan) – detta är Spaniens högsta topp och jordens tredje största vulkan! Under vintern kan den vara täckt av snö, medan solen samtidigt skiner som vanligt vid kusten.

Turismen började så tidigt som slutet av 1800 – talet, redan då var fokus hälsa. Och under 50-talet anlände de första svenskarna, bl.a Bertil Almqvist, som 1953 skrev boken ”Barna Hedenhös åker bananbåt till Kanarieöarna”. Det var även under 50 – talet som idén att bygga en rehabiliteringsklinik på ön startade. 1965 öppnades den svenska kliniken Vintersol, som faktiskt existerar än idag. Ön utvecklas kraftigt under 1970-talet och turismen har blivit Kanarieöarnas mest betydelsefulla ekonomi.

OM HOTELLET

Barceló Teneriffa ***** Vackert exklusivt hotell omgiven av vulkaniska landskap.

Det unika med Barceló Tenerife är att det erbjuder exklusiva hotellfaciliteteter samt natur-kulturupplevelser i de vackra omgivningarna invid havet och mitt i vulkanlandskapet med ett naturområde som har en imponerande flora och fauna. Hotellet och dess utformning är inspirerade av formerna, färgerna och texturerna från omgivningen, det smälter in i landskapet, minskar miljöpåverkan och är engagerat i hållbar turism.

 

De 331 ljusa exklusiva rummet garanterar gästerna maximal avkoppling under semestern. Alla rum har en möblerad terrass och bubbelbadkar, några rum med havsutsikt. Hotellets faciliteter inkluderar 8 magnifika utomhuspooler, två uppvärmda året runt, samt en sjö som erbjuder turer i kayak. Mindre SPA, gym, paddelbana beachvolley m.m En stunds vila och avkoppling garanteras i hälsoavdelningen. Dessutom ligger hotellet både nära flygplats och golfbana.