En viktig kväll om brösthälsa

En viktig kväll om brösthälsa

Stockholm 3 oktober

Är det dags för en mer individanpassad bröstscreening och skräddarsydda kontroller?
Och hur kan träning bli en viktig del av bröstcancerbehandlingen? Välkommen till Bröstcancerföreningen Amazona och 1,6 & 2,6 miljonerklubbens informativa kväll 3 oktober om den senaste forskningen.

Det händer mycket inom forskningen kring bröstcancer. Ta chansen och lyssna till tre experter inom ämnet, professor Per Hall om screening och Med Dr Cecilia Ríngborg om träning och bröstcancerbehandling. Även Svetlana Lagercrantz, specialist i onkologi, är på plats och berättar om nya kontrollprogram. Du får också möjlighet att ställa frågor till våra föreläsare.

Hög risk för bröstcancer?  Nya kontrollprogram

Precis som cancerbehandlingen blir alltmer skräddarsydd och individanpassad, så kan kontrollprogram individualiseras och anpassas till varje individs specifika cancerrisker. Hur går det till? Hur kan kontrollprogram skräddarsys?

Föreläsare: Svetlana Lagercrantz, specialist i onkologi och klinisk genetik

Individanpassad bröstcancerscreening

Sverige har ett av världens mest effektiva mammografiscreeningprogram. Kvinnor mellan 40–74 år screenas vartannat år. För närvarande tas ingen hänsyn till om kvinnan har en hög risk för bröstcancer eller har svårundersökta bröst. Kan en individanpassad screening ytterligare förbättra screeningprogrammets effektivitet?

Föreläsare: Per Hall, professor, överläkare

Fysisk träning under cancerbehandling

Tidigare avråddes patienter under cancerbehandling att röra på sig och vara fysiskt aktiva. Nu vet vi bättre! Forskning visar att träning har många positiva effekter, både fysiska och psykiska, för patienter som behandlas för en bröstcancer. I framtiden kan träning komma att bli en viktig del av behandling vid bröstcancer.

Föreläsare: Cecilia Ringborg, Med Dr

Svetlana Lagercrantz
Per Hall
Cecilia Ringborg

Kvällens program

17.30 Registrering och mingel

18.15 Programstart

Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6miljonerklubben och AnnCharlotte Frank Lindgren, ordförande Amazona hälsar välkomna

Föreläsning Svetlana Lagercrantz och Per Hall

Paus

Föreläsning Cecilia Ringborg

Frågestund med panelen

Plats: Scandic Grand Central, Kungsgatan 70, Stockholm

Datum: Måndag 3 oktober

Tid: 17.30 –

Förtäring: Wrap och kaffe/te ingår

Pris: 250 kr för alla

Bokningen är nu stängd.

Bröstcancerföreningens Amazonas främsta uppgift är att stödja de som drabbas av bröstcancer och deras närstående, sprida kunskap om bröstcancer och vikten av tidigt upptäckt utan att ge medicinska råd. Ytterligare ett syfte är att påverka politiker och vårdnadshavare så att diagnostik, vård och rehabilitering förbättras utifrån patientens perspektiv.