Kunskapswebbinar om artros

Rörlig hela livet- trots artros. Webbinar 21 september kl. 18.30

Soheila Zhaeentan

Artros är en folksjukdom, som drabbar var fjärde vuxen. Men går den att förebygga? Och kan jag lindra artrosen med rätt träning?  Ortopeden Soheila Zhaeentan har skrivit boken “Kroppssmart” och berättar i vårt webbinar hur du ska fortsätta vara rörlig hela livet! 

Boka in torsdag 21/9 klockan 18.30. Då är det dags för hösten första webbinar. Fokus är artros och hur du ska fortsätt att må bra och vara aktiv livet igenom. 

Moderator är Alexandra Charles. 

Kvällens gäst är Soheila Zhaeentan, sedan drygt 20 år specialistläkare inom ortopedi. Hon har gedigen klinisk erfarenhet från både stora och mindre sjukhus i Sverige, Norge och Australien där hon gjorde en ettårig fellowship inom idrottsmedicin. I sin nya bok  “Kroppssmart-vardagsortopedi för folk i rörelse” går  Soheila Zhaeentan igenom rörelseorganens funktion och vanliga besvär. Soheila är också med i vår medicinska expertgrupp.   

Under kvällen kommer vi att fokusera på artros. 

Varför får vi artros? Vilka riskfaktorer finns det? Hur kan jag lindra och förebygga artrosen? Vågar jag träna fast det gör lite ont? Och hur ska jag träna? 

Webbinaret presenteras i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur. Du kommer att kunna köpa boken till specialpris under kvällen! 

Alexandra Charles

Fakta Artros   

 Artros är en ledsjukdom där ledbrosket tunnas ut och så småningom försvinner helt. Det gör att benytorna gnids mot varandra. Förutom ledbrosket angriper artros även ledband, ledkapsel och ben. Drabbar viktbärande leder som knän, höfter och ryggen, men kan också förekomma i axlar och småleder i händer och fötter. Var fjärde vuxen har artros och knäartros är den vanligaste ledartrosen. 

Dag: Torsdag 21 september

Tid: 18.30 – 19.30

Plats: Online – i din mobil, surfplatta eller dator

Medlemspris 40 kr (övriga 100 kr)

BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD!