Ljusrevolutionen

Webbinar med Fredrik Paulún - om hur du kan bli friskare och starkare med hjälp av solens röda strålar

Fredrik Paulun Foto: Peter Knutson
Boka in den 25 september klockan 18.30!

Vi känner det tydligt – hur kroppen dras mot solens första strålar en kylig februaridag. Orsaken är genetisk. Ljus med rätt våglängd kan ge samma effekt på hälsan som rätt kost och regelbunden träning, menar näringsfysiologen Fredrik Paulún.

Måndag 25/9 kl. 18.30 kan du höra Fredrik berätta mer om hur solens röda ljus fungerar och hur han allmänt tänker kring träning, näringslära och hälsa.​​​​​​​

Fredrik Paulún är utbildad näringsfysiolog och har skrivit ett tjugotal böcker som har översatts till flera språk. Han är en pionjär inom olika områden inom kost och hälsa.

För tre år sedan började Fredrik intressera sig för hur solljuset kan påverka vår hälsa på ett positivt sätt.

Alexandra Charles

– Solljuset går djupt in i våra kroppar vilket ökar energiproduktionen i våra celler. Vi dämpar inflammationer, lindrar smärta, öka muskelmassan och prestationsförmågan, minskar risken för autoimmuna sjukdomar, sänker blodtrycket, stärker immunförsvaret och kan även öka kollagenproduktionen och minska rynkor, berättar Fredrik.

I webbinariet utvecklar han sina tankar om hur solen påverkar vår hälsa på ett positivt sätt:

– När det röda ljuset kom in i mitt medvetande var det som att en jättelik pusselbit föll på plats. Jag vill påstå att rödljusterapi är lika intressant och viktigt för hälsoforskningen som nutrition och fysisk aktivitet.

Fredrik kommer att förklara skillnaden mellan olika ljus, hur huden, musklerna och åldrandet kan påverkas positivt av tio minuters rött ljus varje dag, och hur man kan ersätta det naturliga solljuset under de mörka månaderna.

Rött ljus, och nära infrarött ljus, finns naturligt i solljus. Det gör att solen är förstahandsalternativet och men speciella lampor är en hjälp under den mörka delen på året.

– Sedan finns det vissa sjukdomstillstånd där lamporna ger en väldigt riktad effekt vilket gör dem lämpliga för behandling, säger Fredrik.

OM:

Fredrik Paulún är utbildad näringsfysiolog och var en av de första att skriva populärvetenskapligt om glykemiskt index och lågkolhydratkost, paleo, och vikten av rätt fett. Han föreläser om träning, näringslära och hälsa, skriver regelbundet för ett flertal tidningar och gör Näringspodden tillsammans med Martin Brunnberg.

Fredrik Paulún är aktuell med sin nya bok ”Ljusrevolutionen – friskare och starkare med solens röda strålar” (Harper Collins) och du kommer att kunna köpa boken till specialpris efter webbinariet.

Webbinaret leds av Alexandra Charles von Hofsten, grundare av och ordförande för 1,6 & 2,6 Miljonerklubben.

Välkommen!

Dag: Måndag den 25 september

Tid: 18.30 – 19.30

Medlemspris 45 kr (övriga 100 kr)

Plats: Online i din mobil, surfplatta eller dator

Du som anmält dig kan även lyssna på webbinaret i efterhand.

Anmälningslänken skickas till din e-postadress i förväg.

BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD!