Wellnessresa den 25 sept – 1 okt 2022

Må bra och lev livet i Italien!

Följ med 1,6 & 2,6 miljonerklubben på en unik och livsbejakande resa för kropp och själ till Italien och Riccione, på den Adriatiska Rivieran.
Vi njuter av god mat och vin, yogar på stranden, lagar klassiska rätter med familj på lantgård, upplever regionens läckerheter och gör spännande utflykter – och har kul. 
.
Föregående
Nästa

Tillsammans med 1,6 egen wellnessdrottning och italienälskaren Annette Lefterow och hälsoinspiratören och yogaläraren Challe Lundholm får vi njuta av allt som gör Italien till ett av de mest livsbejakande och hälsofrämjande platserna på jorden. Maten, vinet, olivoljan, ostarna, människorna, solen, glädjen, dansen, skratten.

Vi startar varje morgon med yoga och meditation på stranden och ger oss sen ut på äventyr. Vi hänförs och shoppar taxfree i lilleputtrepubliken San Marino, njuter av det genuina italienska köket, provar de allra mest fantastiska viner och den nyttigaste och godaste olivoljan, går på matlagningskurs hemma hos en familj på en lantgård, besöker osttillverkare och olivlundar. Drömmer oss bort till tonerna av klassisk musik och skön konst på den biodynamiska vingården, sippar vin och njuter av panoramiska utsikter, frisk luft och doften av salta hav.

Men framförallt har vi roligt tillsammans, skrattar mycket, lever livet och samtidigt lär vi oss om hälsa och hur vi håller oss unga och friska och stiftar många nya bekantskaper.

OBS! Begränsat antal platser.

NÄR OCH HUR?

När:  25 sept – 1 okt 2022
Var: Riccione, Adriatiska Rivieran, Italien
Researrangör: GoodLifeTravel.se by FeatureFamiljen AB
Pris: Från 15 900 kr
Innehåll: Wellness-resa med yoga, promenader, upplevelser, god mat och vin.

För mer information om resan: Challe Lundholm 0707-971727 eller maila till challe@featurefamiljen.se
OBS! Om du reser ensam kan det finnas möjlighet att boka del av dubbelrum och dela rum. Hör av dig till info@goodlifetravel.se

Challe Lundholm

Bilden visar Annette Lefterow

Annette Lefterow

Om resan:

I priset ingår:

 • Flyg tor Arlanda-Milano
 • 6 nätter med del i dubbelrum på 4-stjärniga hotell Ambisciatore. www.ambasciatorihotel.net
 • Frukostbuffé
 • 3 st 3-rätters middagar (buffé) med vin/dryck på hotellets restaurang
 • 3 st 3-rätters luncher inkl. vin/dryck på lokala restaurang/agriturismo
 • Daglig yoga, meditation och pilates på stranden med Annette Lefterow och Challe (Charlotte) Lundholm
 • Matlagningskurs hemma hos familj på lantgård
 • Promenader med guide
 • Besök på vingård med provning
 • Besök och provning fårosttillverkare
 • Olivoljeprovning
 • Vinprovningar
 • Föreläsningar om hälsa och wellness
 • Hälsoinspiration
 • Massor av skratt
 • Nya trevliga bekantskaper

Ur programmet (obs preliminärt, kan komma att ändras pga väder mm)

RIMINIDAGEN

Vi startar dagen med yoga på stranden, äter en härlig frukost. Idag bekantar vi oss först med Riccione, njuter av värmen och tar sen en härlig barfotapromenad längs stranden till systerstaden Rimini. Efter en rundvanring kan vi njuta av folklivet, sittandes på en bar eller ett kafe eller ta oss runt på egen hand i den lilla turiststaden. Vi tar lokaltåget hem.

VIN- OST- OCH OLJEDAGEN

På kullarna bakom Riccione ligger Canca Valley, en dold pärla i området, där de gamla mattraditionerna fortfarande lever kvar. Vårt första stopp gör vi i den lilla sömninga staden Mondaino med en antik jesuitkvarn där man fortfarande gör den anrika och delikata Peccorino di Fossa, en ost som lagrats i kalkgrottor och gropar. Vi får prova på osten i olika lagringsstadier tillsammans med det lokala vinet. Nästa stopp blir hos en typsik extra virgin olivoljeproducent som bjuder med oss på en vandring genom olivlundarna. Vi blir inbjudna i den mysiga restaurangen och får lär oss hur man känner att olivoljan är av toppkvalitet. Sen är det dags för en tre rätters meny med lokalt vin.

Eftermiddagen tillbringar vi i Tenuta Mara, där vi blir hänförda av passionen för biodynamiskt vin, konst och det vackra i livet. Vi vandrar genom vinodlingarna medan vi lyssnanr till klassisk musik och beundrar konstverk av skulptören Arnaldo Pomodoro. Vi avlsutar i vinkällaren med tunnor målade av lokala konstnärer till tonerna av gregorainsk sång. Vi testar biodynamiska viner i det spektauklära provningsrummet med utsikt över hela landskapet. En drömlik och häftig upplevelse som sitter kvar länge!

HÄLSODAGEN

Den här dagen är fri från utflykter, vi stannar i härliga Riccione. Den som vill kan lära sig mer om hur vi håller oss friska och lever ett långt och skönt liv, testa andningspromenad m.m. Det finns också tid för en avslappnande stund på en solstol på stranden, eller varför inte ta en spazzigiata på strandpromenaden, njuta av livet och den italienska atmosfären och kanske slår vi oss ner en stund i skuggan under ett barparasoll. Bra för hälsan det också!

SAN MARINO-DAGEN

Efter morgonens yoga är det dags för väldens äldsta republik, San Remo, att välkomna oss. Lilleputtstaten med eget styre, en fantastisk arkitektur och historia. Vi promenerar genom de smala medeltida gränderna, passerar frihetstorget och den berömda San Marino-basilikan. Vi avslutar vår vandringstur vid en lokal resaturang där vi intar en härlig måltid med lokala specialiteter och ett glas vin. Eftermiddagen lämnar vi fri för tax free shopping eller mysigt hängande på någon bar eller café.

MATLAGNINGSDAGEN

Idag upptäcker vi regionens mest autentiska sida. Vi tar oss till Santarcangelo, en livlig medeltidsstad fylld av små caféer och hantverksbutiker. Vi får bland annat träffa ägaren till en spännande tygtyckarbutik där man fortfarande stryker tygerna med ett trähjul från 1500-talet.

Sedan är det dags för höjdpunkten – vi stannar på en traditionell lantgård där hela familjen med farmor i spetsen väntar på oss. Bered dig på en härligt rolig eftermiddag med mycket skratt och matlagning! Tillsammans lär vi oss att laga de mest klassiska rätterna från regionen – piadina, ett typiskt flatbröd och en oförglömlig pasta efter familjens eget hemliga recept.