Seminarium i Göteborg

Hållbarhet i världsklass från olika perspektiv & Bältros – vem drabbas?

Rolf Gustafson
Rolf Gustafon
Kristina Tjäder
Kristina Tjäder
Katarina Thorstensson
Katarina Thorstensson
Skärmavbild 2022-08-26 kl. 12.27.23
Carolina Härdh

Varmt välkomna till en intressant och inspirerande kväll på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg

Bältros – helveteseld

Rolf Gustafson, infektionsläkare och klinisk immunolog på Doktor24, har lång erfarenhet av vaccinering i stor skala från bland annat svininfluensa- och coronapandemin. Rolf kommer att berätta både från egen erfarenhet och i egenskap av läkare hur bältros känns, vem som drabbas och hur du kan skydda dig. Rolf hjälper oss att förstå mer om sjukdomen och varför 1 av 4 får bältros någon gång i livet.

House of Dagmar & Ekbacken Studios

House of Dagmar är en av pionjärerna inom hållbart mode och har sedan starten 2005 aktivt arbetat för att förbättra processerna för klädtillverkning med målet att man inte ska behöva kompromissa mellan stil och dåligt samvete för att man handlar kläder.

Ekbacken Studios är ett möbelföretag med ambitionen att skapa hållbara stilklassiker och deras mål är att omdefiniera begreppet lyx och hur vi konsumerar. Genom att förädla avfallsmaterial från fisknät blir våra möbler både slitstarka och lyxiga samtidigt som de bidrar till ett minskat klimatavtryck. Vi får möta Kristina Tjäder en av grundarna av Ekbacken Studios och House of Dagmar.

Bilden visar Åsa Lövgren Janson som är ambassadör för 1,6miljonerklubben i Göteborg
Åsa Lövgren Janson
Helena Gunnarsson
Helena Gunnarsson

Hur kan Göteborg bidra till en ännu mer hållbar värld?

Göteborg har fem år i rad blivit utnämnd till världens mest hållbara destination och det ligger en hel del arbete bakom. Ett arbete där samverkan är betydande och hela staden bidrar. Katarina Thorstensson, hållbarhetsstrateg på Göteborg & Co, kommer att berätta om Göteborgs hållbarhetsarbete, framtiden och hur hela Göteborg kan bidra till en ännu mer hållbar värld.

Allt hänger ihop

Carolina Härdh, MFA (Master of Fine Arts) i Design, Inredningsarkitekt på Kaminsky Arkitektur och designer på Härdh Studio kommer att prata om hur kan vi skapa hållbara interiörer. Carolinas kommer att prata om hur vi kan använda matavfall som en resurs inom inredningsarkitekturen och tillsammans utveckla hållbara produktionskedjor för att uppnå de Globala Hållbarhetsmålen.  Hon kommer även att prata om problematiken kring människans moderna levnadssätt som urholkar naturens resurser.

Spännande hållbart samarbete

Noot restaurang arbetar mot ett hållbart krögande genom att kompostera allt matsvinn som förvandlas till näringsrik odlingsjord. Jorden skänks till Lilla jordbruket som odlar närproducerade grönsaker som serveras i restaurangen. Marcus Fellin, creative chef på Noot och Olle Olsson, grönsaksodlare på Lilla jordbruket, pratar om deras samarbete.

När: Onsdag 14 september på Radisson Blu Scandinavia

Tid: 17.30 serveras smörgås, kaffe. Vin finns att köpa till. 18.00-20.30 evenemang

Medlemspris: 325 kr  (övriga 375 kr)

Boka före 7 september så är du med på utlottning av presentkort på Noot för middag för 2 personer.

Sista bokningsdag 12 september

Välkomna önskar Åsa Lövgren Janson & Helena Gunnarsson