Sköna Söndag – Stroke 30 januari

Stroke – så kan patientens resa se ut

Den 28 oktober sände vi ett mycket uppskattat kunskapswebbinar om stroke. Nu har du chans att ta det av det på nytt söndag 30 januari, kl 10.00. Vad händer vid en stroke? Hur går rehabiliteringen till och vilket stöd kan man få? 

I samtalet deltar Signild Åsberg, docent och överläkare om patientens olika steg vid insjuknande, Åsa Landerholm, specialist i neurologi och rehabiliteringsmedicin berättar om komplikationer som kan uppstå. Christin Björling Widebäck berättar om sina egna erfarenheter av att få en stroke och Lise Lidbäck, förbundsordförande NEURO om rehabilitering. Alexandra Charles leder samtalet. 

Program

Det akuta skedet – Risker för stroke, AKUT-testet och patientens resa från ambulans, till avdelning, utskrivning och nästa steg. Signild Åsberg, docent och överläkare, Strokeavdelningen, Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Strokevård efter det akuta skedet – Genomgång av vilka komplikationer man kan drabbas av efter en stroke. Spasticitet är en av de vanligaste komplikationerna och som kan komma flera månader efter den akuta stroken. Hur ser det ut kring patienten och vilken hjälp kan man få och hur? Åsa Landerholm, specialist i neurologi, rehabiliteringsmedicin och smärtlindring, Stora Sköndal.

Samtal med Christin Björling Widebäck – som fick en stroke 2018

Samtal med Lise Lidbäck, förbundsordförande NEURO  – Vad händer efter akutskedet? Vad räddas patienten till? Om NEURO:s arbete för rehabilitering och att många patienter lämnas åt sitt öde.

 

Webbinariet genomförs i samarbete med Ipsen.