Webbinar 7 november

Hitta bästa träningen för ditt skelett

Idag riskerar hälften av alla kvinnor i Sverige att drabbas av benskörhet- osteoporos. Men genom rätt träning kan du bygga upp ett starkt skelett och minska risken att bli sjuk. Hör mer om OsteoStrongs unika metod, som enligt Karolinskas nya studie är lika bra som dynamisk osteoporosträning. Den 7 november kl 18.30, som vanligt.

Skelettet är fundamentet i din kropp och styrkan på ditt skelett är avgörande för din totala hälsa. Ändå vet vi att så många som hälften av alla kvinnor i Sverige riskerar att drabbas av benskörhet – men även var fjärde man. Idag toppar till och med vi frakturligan i Europa. Att träning är viktigt för att förebygga frakturer är alla överens om – men vilken träning är egentligen mest effektiv?

Med utgångsvinkeln av allt detta har Karolinska genomfört en världsunik studie (Bonemore), där de jämfört två olika träningsmetoder, däribland OsteoStrong, för att se hur OsteoStrongmetoden stod sig gentemot den redan validerade. Syftet med studien var att jämföra två olika träningsmetoder; dynamisk och viktbärande gruppträning eller statisk träning med OsteoStrong. 

Nu är de första resultaten av denna studie klara och under kvällen kommer Malin Nilsson, doktor inom medicinsk vetenskap (ortopedi) och civilingenjör inom materialteknik att berätta mer, tillsammans med Jonas Forsberg, grundare och driftsansvarig på OsteoStrong.

Fakta: Vad är OsteoStrong?

OsteoStrong främjar skelettstyrkan tack vare en process som kallas osteogen belastning. Denna belastning görs på plats i deras egna maskiner, ett sorts biohack helt enkelt. Genom bara 60 sekunders ansträngning i veckan kan du stärka din kropp och uppleva förbättrad balans, starkare muskler, bättre hållning samt öka skelettets densitet.

Fakta: Bonemore-studien

Totalt var det 194 personer som lottades antingen till att träna med Osteostrong (97 personer) eller till dynamisk träning (97 personer) på Gymnastik och idrottshögskolan (GIH) i nio månader.

Syftet med denna studie var att jämföra två olika träningsmetoder; isometrisk träning på Osteostrong eller dynamisk träning på GIH.

Mer information om studien finns på KI:s sida om The Bonemore study.

Alexandra

Dag: Torsdag den 7 november 2024

Tid: 18.30 – 19.30

Medlemspris 60 kr (övriga 100 kr)

Plats: Online i din mobil, surfplatta eller dator

Anmälan senast den 6 november

Registreringslänk till detta webbinar skickas till din e-postadress den 7 november. Anmälan är bindande.