Webbinar – Ät rätt för din ålder och orka mer!

Bilden visar Tommy Cederholm
Tommy Cederholm
Bilden visar Janina Blomberg
Janina Blomberg
Bilden visar Marie-Louise Ankersson
Marie-Louise Ankersson

Att tappa muskler är ett vanligt problem när man blir äldre. Men det går att undvika. Missa inte detta viktiga webbinar om hur bra mat kan hjälpa dig att orka mer och förbättra din muskelfunktion.

Boka in en ”alla hjärtans dag-träff” med oss online 14 februari kl. 18.30!

Det är inte nyttigt att väga för lite som gammal. Men fördelningen mellan muskler och fett är viktigare för den äldres hälsa än kroppsvikten i sig.

Tommy Cederholm, professor emeritus, Uppsala Universitet, och överläkare i geriatrik, Karolinska Universitetssjukhuset kommer att berätta mer om ett underskattat problem under åldrandet. Att förlora muskler, muskelmassa och muskelstyrka kallas för sarkopeni, och Tommy Cederholm har forskat om betydelsen av just bra mat för att behålla muskulatur och muskelfunktion när man blir äldre.

På webbinariet får ni också Janina Blomberg och Marie-Louise Ankersson, grundare av utbildningsföretaget ÄTUP. Ett svenskt företag som erbjuder digitala kunskapslyft och certifiering för både seniorer och för personal inom äldreomsorgen för att förebygga undernäring. Målet är att alla äldre ska ha en bra livskvalitet där risken för undernäring minimeras.

Just nu utbildas pigga seniorer till att bli ÄTUP-inspiratörer i Sollentuna kommun. Deras uppdrag blir att sprida kunskap om bra mat för musklerna till andra seniorer, bland annat med matlagningsträffar och butiksvandringar. Kanske är du en blivande inspiratör?

Under kvällen får du även inspirerande tips på hur du enkelt kan äta nyttigare och bättre mat som hjälper dig att behålla dina muskler.

Kvällens moderator: Alexandra Charles von Hofsten

Dag: Onsdag den 14 februari 2024

Tid: 18.30 – 19.30

Medlemspris 50 kr (övriga 100 kr)

Plats: Online i din mobil, surfplatta eller dator

Anmälan senast den 13 februari

Registreringslänk till detta webbinar skickas till din e-postadress den 14 februari, fm – Anmälan är bindande.

Bilden visar Alexandra Charles von Hofsten
Alexandra Charles von Hofsten