Webbinar – Hjärnans kärlekskemi

Webbinar med Åke Pålshammar och Gabriella Svanberg

Hjärnans kärlekskemi – succén fortsätter: nytt webbinar med Åke Pålshammar och Gabriella Svanberg 

Måndag 27 februari blir det en fortsättning på förra månadens succéwebbinar om “en lyckligare hjärna”. Den här gången riktar vi in oss på ett lika spännande som underbart ämne – kärlek. Neuropsykologerna Gabriella Svanberg och Åke Pålshammar kommer på ett lättsamt och underhållande vis att berätta mer om hjärnans kärlekskemi och hjärnans spännande signalsubstanser. Vad händer egentligen i hjärnan när vi blir kära? Är det något vi kan påverka och kanske använda oss av? 

Åke och Gabriella är båda mycket omtyckta föreläsare och utlovar en underhållande stund med både skämt och allvar. Moderator är Anna Liljeberg. 

Åke Pålshammar är neuropsykolog, fil dr. och senioruniversitetslektor i psykologi vid Uppsala universitet. Han föreläser om hjärnan och vårt beteende på ett lättsamt, humoristiskt och underhållande sätt, både om den unga och den åldrande hjärnan.

Han är välkänd från tv-sofforna, har skrivit flera böcker, samt varit expert för Hjärnfonden. Åke spelade också forskare i den svenska långfilmen Diorama (i regi av Tuva Novotny). Åke finns även i Hjärnkanalen på Youtube, med korta enkla föredrag, som många av hans elever tittar på.

Åke Pålshammar
Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg är leg psykolog och specialist inom neuropsykologi. Hon har ett starkt intresse av hjärnan, hur signalsubstanser påverkar hur vi mår, vad vi drivs av och hur vi skapar ett mind-set som vi mår bra av.  Gabriella kommer att prata om hjärnans kemi – hur kan jag skapa rätt kemi så jag förblir stimulerad, harmonisk och hållbar? Hon har också fördjupat sig inom “nudging”. Det är en modern form av beteendedesign, dvs hur vi kan skapa små knuffar av goda beteenden som leder till stimulans och harmoni.

Dag: Måndag 27 februari

Tid: 18.30 – 19.30

Plats: I din mobil, surfplatta eller dator

Medlemspris 40 kr (övriga 100 kr)

BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD.

Inloggningslänk till webbinariet skickas till din e-postadress fredag 24 februari.

Anna Liljeberg

Hjärnkanalen med Åke Pålshammar på Youtube