Välkommen till en lyckligare hjärna

Webbinar med Åke Pålshammar och Gabriella Svanberg

31 januari är det dags för 1,6 & 2,6 miljonerklubbens första webbinar 2023. Vad kan vara mer intressant än att få veta mer om vår fantastiska hjärna – går den att förbättra och kanske till och med ladda på nytt?

Neuropsykologerna Gabriella Svanberg och Åke Pålshammar kommer på ett lättsamt och underhållande vis att berätta mer om hjärnans kemi och vad de vad de kallar för “hjärnans läcka signalsubstanser”.  Det handlar framför allt om dopamin, serotonin och oxcytocin och hur du kan påverka din hjärna, kanske till och med ”boosta” den för ett rikare och kanske lyckligare liv.

Åke och Gabriella är båda mycket omtyckta föreläsare och utlovar en underhållande stund med både skämt och allvar. Moderator är Anna Liljeberg, journalist och kommunikatör för 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Åke Pålshammar är neuropsykolog, fil dr, och senioruniversitetslektor i psykologi vid Uppsala universitet. Han föreläser om hjärnan och vårt beteende på ett lättsamt, humoristiskt och underhållande sätt, både om den unga och den åldrande hjärnan.

Han är välkänd från tv-sofforna, har skrivit flera böcker, samt varit expert för Hjärnfonden. Åke spelade också forskare i den svenska långfilmen Diorama (i regi av Tuva Novotny). Åke finns även i Hjärnkanalen på Youtube, med korta enkla föredrag, som många av hans elever tittar på.

Åke Pålshammar
Gabriella Svanberg

Gabriella Svanberg är leg psykolog och specialist inom neuropsykologi. Hon har ett starkt intresse av hjärnan, hur signalsubstanser påverkar hur vi mår, vad vi drivs av och hur vi skapar ett mind-set som vi mår bra av.  Gabriella kommer att prata om hjärnans kemi – hur kan jag skapa rätt kemi så jag förblir stimulerad, harmonisk och hållbar? Hon har också fördjupat sig inom “nudging”. Det är en modern form av beteendedesign, dvs hur vi kan skapa små knuffar av goda beteenden som leder till stimulans och harmoni.

Dag: Tisdag 31 januari

Tid: 18.30 – 19.30

Plats: I din mobil, surfplatta eller dotor

Medlemspris 40 kr (övriga 100 kr)

BOKNINGEN ÄR NU STÄNGD

Inloggningslänk till webbinariet skickas till din e-postadress måndag 30 januari.

Anna Liljeberg

Hjärnkanalen med Åke Pålshammar på Youtube