Woman in Red Göteborg

Välkommen till en kväll med hjärtat i fokus!

Bilden visar en sko
Bilden föreställer Ingmar Skoog
Ingmar Skoog
Bilden föreställer Mats Börjesson
Mats Börjesson
Bilden visar Alexandra Charles von Hofsten
Alexandra Charles von Hofsten
Bilden visar Caroline Ravn
Caroline Ravn
Babs and the babes
Bilden visar Carlo Mandini
Carlo Mandini
Bilden visar Stepanie Sköld
Stephanie Sköld
Inspiration, information och mycket glädje blir det när 1,6 & 2,6 miljonerklubben bjuder in till Woman in Red i Göteborg. Söndagen den 17 mars möts vi på Radisson Blu Scandinavia för att sprida kunskap och stödja forskningen på kvinnohjärtat. Kvällens konferencier är Frida Zetterström tillsammans med Åsa Lövgren Jansson från 1,6.

Kvällens föreläsningar;

70 är det nya 50

Ingmar Skoog är seniorprofessor vid Göteborgs Universitet och leder Centrum för åldrande och Hälsa samt H70-studierna i Göteborg. Han har arbetat med äldreforskning under mer än fyra decennier och publicerat mer är 500 vetenskapliga artiklar. Ingemar kommer att prata om hur åldrandet förändrats och begreppet 70 är det nya 50. Dagens 70-åringar är betydligt bättre kognitivt och psykiskt än tidigare generationer. En orsak är den förbättrade kärlhälsan orsakat av att man motionerar mer och äter bättre samt har bättre behandling av högt blodtryck idag. Detta påverkar även kärlen i vår hjärna. Bland saker som kan försämra vår kärlhälsa är ensamhet och depression. Dagens äldre är alltså betydligt mer vitala än tidigare generationers äldre. Trots det finns det fortfarande mycket fördomar om äldre i vårt samhälle.

 

Fysisk aktivitet för hjärtat- viktigare än du tror!

Mats Börjesson, professor idrottsfysiologi och överläkare hjärtsjukdomar. Föreståndare för Centrum för livsstilsintervention, Östra Sjukhuset och verksam på Sahlgrenska Akademin. Forskar om fysisk aktivitet för hälsa med inriktning på hjärt-kärlsjukdom och om idrottskardiologi. Idrottsläkare på nationell och internationell nivå sedan många år. Regelbunden fysisk aktivitet är nyttigt för hälsan. Men hur mkt rör vi oss egentligen? Vilken betydelse har konditionen? Räcker det inte med att minska stillasittandet? Hur skall jag röra mig för hjärtat? Detta kommer att diskuteras under föreläsningen baserat på ny forskning inom området.

 

Livskvalitet hela livet 

1998 bildades 1,6miljonerklubben för kvinnors hälsa. Alexandra Charles von Hofsten, föreningens grundare & ordförande ger oss en spännande tillbakablick på de 25 åren. Vad har hänt? Har vården blivit bättre och mer jämlik? Vilka frågor måste vi fortfarande slåss för? Och hur ser framtiden ut Spännande berättelse kring kvinnors hälsa.

Jessica Rivle, hotellets General manager, kommer att berätta om vårt partnerskap under kvällen.              

Kvällens underhållning

Caroline Ravn är en av världens få kvinnliga magiker. Hon är trollkonstnären som tagit världen med storm med ett flertal utmärkelser och utsålda teatrar i bl.a. Stockholm, Göteborg, Amsterdam, Oslo och New York. Hon är trygg på scen och tar sig an sin publik med charm, humor och träffsäkerhet. Carolines show är så mycket mer än en klassisk magishow – den är rolig, interaktiv, kvick och har träffsäker humor. Hon har en förmåga att trollbinda publiken och få åhörarna att brista ut i skratt. 

Babs & the babes består av det äkta paret Barbro Petersen och Lasse Nilsson som båda har tidigare erfarenhet av musikeryrket.I början av 2021 lyfte Barbro och Lasse sitt musikaliska engagemang med att för första gången tillsammans släppa egna låtar. Barbro skriver alla texter och tillsammans gör de musiken.

Det har varit en fantastisk utveckling för Babs & the babes deras första tre år och musiken streamas i över 91 länder.

Att ålder inte spelar någon roll har paret Petersen/Nilsson klart bevisat med denna nysatsning.

Carlo Mandini har ett stort musikintresse som började i tidig ålder. Efter att ha framträtt på olika scener i sin ungdom började Carlo i hotellbranschen där han drivit hotell i 23år.  Idag har han tagit upp sin stora passion för musik igen och lägger mycket tid på musiken.

                                                                                                                                                                   Stephanie Sköld är en svensk-tropisk house & popartist från Göteborg, som både sjunger egen musik och andras. En ny singel släpps inom kort.

Kvällen avslutas med en vårlig modevisning med kläder från härliga Venti Nove. Venti Nove är specialiserade på festklänningar för alla tillfällen. De har även utsökta accessoarer för kvinnor som söker det lilla extra, det ovanliga. Ett väletablerat namn i branschen.

Bilden visar Frida Zetterström
Frida Zetterström
Bilden visar Åsa Lövgren Janson
Åsa Lövgren Janson, ambassadör för 1,6 Miljonerklubben i Göteborg
Bilden visar Helena Gunnarsson
Helena Gunnarsson, ambassadör för 2,6 Miljonerklubben i Göteborg

Datum: Söndag 17 mars 2024

Plats: Radisson Blu Scandinavia Göteborg

Tid: 16.30 – 21.00 Börja mingla bland utställare från 16.30. Kvällens program börjar 18.00.

Pris: Medlem 450 kr, övriga 550 kr. Middagen serveras i bankettsalen ”Västerhavet”. Det serveras en kall tallrik med mat inspirerad av Västkusten, speciellt framtagen av Atrium Bar & Restaurants. Ett glas vin ingår & kaffe och en kaka.

Köp din biljett före 23 februari så är du med på utlottning av:

2x Brunch & BLUTALKS biljetter ”En sundare söndag med” Föreläsning med Leila Söderholm & Johannes Cullberg till söndag den 28 april + 2x Brunch biljetter valfri lördag eller söndag fram till 29 juni 2024 (värde 1.720kr).