Woman in Red – Linköping 19 april

Välkommen till en dag som bjuder på information, inspiration och mycket glädje, där insamlingen till forskningen på kvinnohjärtat står i fokus.

Den 19 april kl 15.00 -19.00 bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red. Det blir hjärtföreläsningar, underhållning, modevisning, utställare, lotteri, mingeldryck och jordärtskockssoppa med bröd serveras. Önskas vin kan det köpas i baren.

Bland föreläsarna möter vi Gudrid Hansen, författare och kåsör,  Sofia Antonsson, dietist, författare och entreprenör och Laila Hübbert, överläkare, Docent Kardiologiska kliniken Vrinnevisjukhuset. Hon föreläser om modern hjärtsviktsvård.Senaste åren har forskningen gått framåt och resulterat i bättre behandling för hjärtsvikt. Med nya Europeiska och svenska riktlinjer så får fler nu tillgång till livräddande medicinering

Laila Hübbert

Gudrid Hansen

Sofia Antonsson

Program 

15.00 Mingel. Besöka utställare
15.30 Välkommen önskar ambassadör Wivi-Ann Heurlin-Krantz
15.40 Sofia AntonssonBalans i magen – Balans i livet; Sofia bjuder på en guidning genom hälsodjungeln och berör ämnen som gluten, antiinflammatorisk kost och så klart den viktiga tarmfloran. Tarmhälsan blir allt viktigare i jakten på långvarig hälsa och vi förstår allt mer att det som händer i tarmen påverkar hela vår kropp och vårt välmående. Därför är det viktigt att ta hand om magen på bästa sätt.
16.15  Jordärtskockssoppa med bröd serveras och tillfälle att besöka utställare
17.15 Revygänget från Globenteatern
17.45 Laila Hübbert, Modern hjärtsviktsvård. Senaste åren har forskningen gått framåt och resulterat i bättre behandling för hjärtsvikt. Med nya Europeiska och svenska riktlinjer så får fler nu tillgång till livräddande medicinering.

18.15 Tankar för dagen Gudrid Hansen,  författare och kåsör
18.30 Modevisning, BJ:s mode visar lite av vårens mode
18.45 Lottdragning

Avslutning

Köp vår skopin och stöd forskningen på kvinnohjärtat. Årets lotteriintäkter går till krigets offer i Ukraina.Klä dig gärna i något rött.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en vanlig dödsorsak för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.