Woman in Red Stockholm

Bilden föreställer Miia Kivipelto & Mai-Lis Hellénius Foto: Bruno Ehrs
Miia Kivipelto & Mai-Lis Hellénius
Bilden visar Kerstin Brismar
Kerstin Brismar
Bilden visar Lisa Nilsson
Lisa Nilsson
Bilden visar Susan Lanefelt
Susan Lanefelt
Bilden föreställer Nina Gunke
Nina Gunke
Bilden visar sångduon Lise och Gertrud
Lise & Gertrud
Bilden visar Povels Naturbarn
Povels Naturbarn

Välkomna till Woman in Red 2024 - i år med både hjärta och hjärna!

Boka redan nu in måndagen den 11 mars för årets största event! I år ses vi på Dramatens lilla scen för en inspirerande kväll med stipendieutdelning, fantastisk underhållning och intressanta föreläsningar av såväl Miia Kivipelto, Mai-Lis Hellénius och Nina Gunke.

Ur kvällens program (programmet kan komma att uppdateras)

17.30 – Dörrarna öppnas för registrering och mingel

Kvällens program startar ca 18.15;

I år är temat “hjärta och hjärna” och professor Miia Kivipelto är en av världens ledande forskare inom ämnet demens och alzheimer, kopplat till livsstil. Hon har utvecklat FINGER-modellen, den enda studie i världen som visar att livsstilen kan förebygga problem med minnet och förbättra din hjärnhälsa.

Livsstilsprofessor Mai-Lis Hellénius vet allt om vikten av en klok livsstil för att hålla både hjärna och hjärta i form. I sin forskning har hon visat att rätt kost och motion förebygger all slags ohälsa, oavsett om det handlar om cancer, demens, typ 2-diabetes eller hjärtkärlsjukdom.

Tillsammans har Miia Kivipelto och Mai-Lis Hellénius skrivit boken ”Hjärnhälsa – på dina fem fingrar” och det blir ett spännande samtal mellan dem, med Alexandra som värd.

Skådepelaren Nina Gunke berörde många när hon öppet och modigt gick ut och berättade att hon hade drabbats av alzheimer. Tillsammans med journalisten Helene Arkhem skrev hon den berörande boken “Innan jag glömmer” och ni möter dem båda på scenen denna kväll.

Naturligtvis blir det stipendieutdelning. I år är det fyra stipendiater som ska få ta emot sina utmärkelser. Professor Kerstin Brismar är på plats för att dela ut stipendierna som stiftelsen Kvinnor & Hälsa samlat in – tack vare alla medlemmars stöd, vår Hjärtgolf och Familjen Söderberg som har donerat till Anna Söderbergs minne.

Men vad vore Woman in Red-kväll utan artister och modevisning?

I år kommer vi få njuta av underbara Lisa Nilsson, som ackompanjeras av gitarristen Mathias Torell. Sen kommer den härlig artistduon Lise & Gertrud, som i år firar sina 25 år som grupp, och så kommer Povels Naturbarn – med två av de mest självklara Povelkännarna; dottern Lotta Ramel, sonen Mikael Ramel samt basisten Backa Hans Eriksson.

Självklart avslutas kvällen med modevisning och dans under ledning av Susan Lanefelt.

I priset ingår en matig wrap och ett glas alkoholfritt som serveras i pausen. Du har också möjlighet att handla annan dryck som kaffe eller vin på Dramaten/Frippes

Välkommen till denna kväll du inte vill missa!

Tid: Måndagen den 11 mars 2024. Klockan 17.30 – 21.15 ca

Plats: Dramatens Lilla Scen, Almlöfsgatan 1, Stockholm

Medlemspris: 495 kr, (övriga 595 kr) (wrap och alkoholfri dryck ingår)

Ps Inga biljetter. Vi prickar av med namnlistor vid entrén. Anmälan är bindande.

Woman in Red gruppbild