Bokmässan i Göteborg 26-29 sept

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Bokmässan i Göteborg, 26-29 september, är Nordens största litteraturfest och en plats för alla som älskar det skrivna ordet. Här samlas författare, förlag, institutioner, massmedia och diverse kändisar inom olika genrer.  

1,6 & 2,6 miljonerklubben är med och deltar med egen monterplats: B03:45.             I vår monter presenterar vi vår bok ”Kvinnor & Hälsa, så mycket bättre” samt en ny bok av Wivi-Anne Heurlin Krantz ”Boken om Lutfisk”. 

Under hela Bokmässan kan du möta våra representanter i vår monter. Välkommen!

Vi har två program under Bokmässan. Den 26 september inleder vi med ett författarseminarium med Viveca Lärn & Jan Mårtensson torsdag 26 sept, kl 18.00 på Quality Panorama Hotel. Läs mer om seminariet och anmäl dig här! 

Vi är även med på Forskartorget på lördag 28 sept, kl 10.25. 

Tema: Osteoporos och fraktur – dags att bygga och förebygga

Medverkande: Kristina Åkesson.

Osteoporos känns inte däremot gör det ont när man får en fraktur – bryter ett ben i kroppen – vilket nästan hundratusen gör varje år. Därför är det viktigt att minska risken för att få frakturer, stärka skelettet och minska risken för fallolyckor. Vi arbetar med att hitta och förebygga så att så många som möjligt kan fortsätta ett rörligt liv. Medverkande: Kristina Åkesson, professor, överläkare i ortopedi, Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus.

Årets Bokmässa bjuder på tre teman i programmet.

Sydkorea
Sydkorea är hedersgäst och temaland på Bokmässan 2019. Landets litteratur, utgivning och kultur kommer att presenteras genom flera av Sydkoreas främsta författare. Dessutom firar Sydkorea och Sverige 60 år av diplomatiska relationer nästa år. Samarbetspartners kring satsningen är det koreanska kulturdepartementet, Korean Publishers Association, the Writers Association of Korea och Literature Translation Institute of Korea.

Jämställdhet
1919 röstade Sveriges riksdag igenom allmän och lika rösträtt. Bokmässans temasatsning på jämställdhet tar sitt avstamp i hundraårsjubileet och blickar sedan framåt. En rad internationella författare, journalister och forskare, men också musiker och entreprenörer, kommer att bjudas in till Bokmässan 2019. Redan nu är det klart att den syriska författaren Samar Yazbek gästar Bokmässan.

Med(ie)vetenhet
Samhällsutvecklingen har de senaste decennierna formats av digitaliseringens kraftfulla framfart. Informationsflödet sköljer över oss på ett helt annat sätt än tidigare. Därför är det viktigare än någonsin att alla har förmågan att ta till sig information, sätta den i ett sammanhang samt avgöra om den är korrekt. Särskilt skolans och bibliotekens roll i arbetet med att stärka medie- och informationskunnigheten är avgörande för det demokratiska samhällets utveckling. Under temanamnet Med(ie)vetenhet blir Medie- och informationskunnighet (MIK) ett tema på 2019 års Bokmässa.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Bland blommor, blad, himmel och hav: Äntligen ser vi nu i takt med sommarens ankomst hur allt ljusnar! Nu lättar de restriktioner som gällt p.g.a. pandemin, vaccinationerna ger oss större frihet att träffas. Men fortsatt med... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 90 01 52-0, BG: 900-1520, Swish: 123 900 1520